Najnoviji korona presek: Virus ne posustaje, preminule 34 osobe

17.09.2021

13:04

0

Autor: Nikola A.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Virus ne posustaje, preminule 34 osobe
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus su pozitivne 7.572 osobe, od 26.127 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 163 pacijenata, dok je preminulo 34 osobe.

Juče je koronavirus registrovan kod 7.602 osoba, od 26.183 testiranih. Na respiratorima se nalazilo 156 pacijenta, dok je preminulo 31 osobe.

Pročitajte još:

Goran Stevanović član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa upozorio je na mogućnost “sudara” korone i sezonskog gripa na jesen.

Stevanović je rekao da nadležni ne mogu sa sigurnošću da predvide kakva će biti ovogodišnja situacija sa virusom gripa i podsetio da je prošlogodišnja sezona bila blaga.

– Očekujemo, jer se to pokazalo kao pravilo, da kada je sezona bila blaga, kao što je bila prošle godine, da za njom ide jači udar influence – izjavio je Stevanović.

Navoeo je da je najgora moguća varijanta da se jedna osoba istovremeno zarazi koronavirusom i gripom.

– Ono čega se mi infektolozi najviše pribojavamo, a to se pokazalo na početku epidemije u Italiji, na primer, najgora moguća varijanta je istovremena i infekcija kod jednog bolesnika i kovdom i gripom, a dan nije vakcinisan ni protiv jedne bolesti – rekao je on.

Pročitajte još:

Stevanović se nada da do toga neće doći jer, kako je naveo, Srbija ima efikasna cepiva i mere prevencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike