Ružić objasnio - privatne škole glume i plesa nisu deo obrazovnog sistema

27.01.2021

06:50 >> 08:18

0

On je naglasio da je to interresorno pitanje koje mora da se reši, da se sagleda mogućnost da se tim školama koje se registruju kao privatna preduzeća u APR

Ružić objasnio - privatne škole glume i plesa nisu deo obrazovnog sistema
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

 

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je povodom slučaja zlostavljanja u privatnoj školi glume Miroslava Aleksića da to jeste poziv na alarm i da se time mora pozabaviti ozbiljno i sa formalnopravnog i suštinskog aspekta u promeni zakonodavnog okvira.

On je na televiziji N1 – na konstataciju da u reakcijama na ovaj slučaj nedostaje nešto što je ključ borbe protiv seksualnog zlostavljanja, neka vrsta edukacija dece da odmalena budu sposobna da prepoznaju opasnost, predatore i zlostavljače – rekao da odbija tezu da takvih sadržaja u školama nema i da već postoji pregršt takvih tema obrađenih kroz obavezne predmete.

Ružić je rekao da smatra važnijim da se reguliše pitanje privatnih preduzeća koja se nazivaju školama i ukazao da privatne škole glume i plesa nisu deo obrazovnog sistema.

Pročitajte još

– Škole glume, fudbala, plesa, salse… nisu deo obrazovnog sistema, to jesu privatni vrtići i privatne škole koje moraju da imaju jasno definisane uslove i stručni kadar – rekao je Ružić.

On je naglasio da je to interresorno pitanje koje mora da se reši, da se sagleda mogućnost da se tim školama koje se registruju kao privatna preduzeća u APR-u oduzme mogućnost da se nazivaju školom, akademijom itd.

Ministar je dodao i da je važno da se interresorno formira radna grupa kako bi se došlo do poboljšanja situacije i da bi se sprečili ovakvi frapantni, skandalozni i loši slučajevi.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike