RHMZ ponovo upozorava građane: Očekujte naglu promenu temperature, stiže i ledena kiša

01.02.2021

07:45 >> 07:03

0

Autor: A. B.

RHMZ je upozorio da se danas na području Vojvodine očekuje kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, sa najvećom verovatnoćom u Bačkoj i Sremu

RHMZ ponovo upozorava građane: Očekujte naglu promenu temperature, stiže i ledena kiša
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i u nižim predelima severne i zapadne Srbije sa snegom, uz povećanje u višim, odnosno formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim krajevima

U Vojvodini lokalna pojava kiše koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i u centralnim krajevima zapadni i severozapadni, a na jugu i jugoistoku južni. Najniža temperatura od -1 do 5 C, najviša od 1 C na severu do 12 C na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu pretezno oblačno, povremeno sa kišom. U jutarnjim satima u višim delovima grada susnežica i sneg. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 C.

Izgledi vremena do 8. februara:

U utorak u većem delu umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku pretežno oblačno ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Od srede toplije, umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo i sa temperaturama znatno iznad proseka za ovo doba godine.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas na području Vojvodine očekuje kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, sa najvećom verovatnoćom u Bačkoj i Sremu.

Takođe, tokom dana vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj biće u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava.

Danas i sutra vodostaji na Belom i Crnom Timoku će biti u manjem porastu s približavanjem granicama redovne odbrane od poplava.

Pročitajte još:

Vodostaji na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomić prevazići će granicu redovne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike