Hoćemo li od 1. maja moći u Grčku i bez vakcine? Srbija mora da ispuni neke uslove

03.03.2021

13:17 >> 15:25

0

Autor: J.B.O.

Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša

Hoćemo li od 1. maja moći u Grčku i bez vakcine? Srbija mora da ispuni neke uslove
24sedam/Pixabay/Bluestones

Svako ko nije primio vakcinu biće u obavezi da uradi brzi antigenski test na granici. Na taj način će Srbi od 1. maja ili 1. juna moći da pređu preko grčke granice.

– Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije “kovid pasoša”, odnosno sertifikata o vakcinaciji, i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna – kaže za “Telegraf” Vasilios E. Provelegios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja “Grci Srbije”.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van EU na njihovu teritoriju, sagovornik podseća da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj grčkoj granici.

– Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove – pojašnjava sagovornik.

Pročitajte još:

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. Provelegios kaže da je sada loptica u našem dvorištu:

– Srbija ima veliki broj vakcinisanih protiv koronavirusa, imamo najviše vakcinisanih u ovom delu Evrope. Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisiće od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi