Prof. Kočović ima novu prognozu: Otkrio do kada će bolnice da se pune i kada se očekuje pad broja novozaraženih

14.03.2021

11:40

0

Autor: M.V.

Profesor Kočović mesecima daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj

Prof. Kočović ima novu prognozu: Otkrio do kada će bolnice da se pune i kada se očekuje pad broja novozaraženih
Copyright printscreen TV Pink

U Srbiji je poslednjih dana došlo do naglog skoka broja zaraženih kovidom 19, bolnice se ubrzano pune, a nadležni traže oštrije mere. Koliko će trajati ovaj talas virusa i kada će broj zaraženih početi da opada, odgovorio je profesor Petar Kočović na svom Fejsbuk profilu.

Nova prognoza prof. Kočovića predviđa da će ovaj podtalas, u kome je Srbija trenutno, biti blaži.

SRBIJA-13.3.2021- SRBIJA protiv SRBIJEOvaj podtalas ce biti blazi, ali ce duze da traje. To prakticno znaci da ce…

Posted by Petar Kocovic on Субота, 13. март 2021.

– Ovaj podtalas biće blaži, ali će duže da traje. To praktično znači da će ambulante i bolnice da se pune do oko 5. aprila, a onda će broj otpusta da bude veći – napisao je profesor Kočović na Fejsbuku.

Stručnjak za informacione tehnologije, zajedno sa svojim timom je na osnovu proračuna dao i prognozu kada možemo da očekujemo pad korona brojki.

– Prema proračunima rast je još 7-8 dana. Onda bi krenuli u lagani pad. To je dato na ovom grafiku. Vertikalna kriva je današnji dan. Posmatra se donja, plava linija..Ali, sve zavisi od kretanja infekcije na dnevnom nivou u narednih nekoliko dana – napisao je on.

Najavljene strože mere

Podsećamo, predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene.

Pročitajte još
– Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo – rekla je premijerka Brnabić.

U Srbiji su, prema poslednjem izveštaju, koronavirusom  zaražene još 4.092 osobe, čime je ukupan broj od početka pandemije skočio na 512.051. Nažalost, jučerašnji presek pokazuje da je od posledica ovog virusa život izgubilo još 24 pacijenta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike