Ministar Ružić najavio: Smanićemo broj dece u vrtićima!

16.03.2021

17:28

0

Autor: J.B.O.

Ova odluka će se donositi na sledećem Kriznom štabu

Ministar Ružić najavio: Smanićemo broj dece u vrtićima!
RTS printscreen

Učenici od prvog do četvrtog razreda do petka sasvim sigurno idu u školu i na nastavu kao i do sada, a od ponedeljka će možda preći na onlajn nastavu, o čemu odlučuje Krizni štab, a ne Mnistarstvo prosvete. A razmatraće se i na koji način da se smanji broj dece u vrtićima – kaže ministar prosvete Branko Ružić.

Na pitanje da li to znači da će roditelj morati u vrtić da nose potvrde da moraju da odlaze na posao i da ne rade od kuće kako bi njihova deca mogla da idu u obdanište, Ružić je rekao da će se o svemu raspravljati na sledećoj sednici Kriznog štaba, koji o tome odlučuje, a koja se očekuje za nekoliko dana, piše Kurir.

Da podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je da vrtići nastavljaju da rade, dok će niži osnovci od prvog do četvrtog razreda verovatno od ponedeljka, bar na nedelju dana, preći na onlajn nastavu.

– Vrtiće ne možemo da zatvorimo, a ako postoje vaspitači koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da nam se obrate da to završe što pre. Sistem za onlajn nastavu je spreman za niže osnovce, ali je potrebno određeno vreme da se za to pripreme i roditelji. Država će se truditi da sve škole budu zatvorene. Ako negde postoji ozbiljna potreba videćemo možemo li da otvorimo – kazala je Brnabićeva posle sednice Kriznog štaba.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, predložio je danas nove mere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 17. marta 2021.godine do nedelje, 21. marta 2021. godine.

Od večeras, u 20 časova odnosno 21 čas biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice ( osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport…

Pročitajte još:

Identično kao i za vikend, postoje objekti na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tokom vikenda.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti