Proširuju se kapaciteti: Banja Selters od sutra ponovo u kovid sistemu

01.04.2021

08:07 >> 08:09

0

Autor: M.V.

Prioritet će imati pacijenti koji su oboleli od korone, pa će svi oni koji to nisu biti premešteni ili otpušteni

Proširuju se kapaciteti: Banja Selters od sutra ponovo u kovid sistemu
Copyright Printscreen/RTS

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa, Banja Selters od sutra će, po treći put od početka epidemije, ući u kovid sistem i moći će da prima pacijente obolele od kovida, rekla je  direktorka ove banje dr Snežana Kostić.

Kako je navela za RTS, prvi pacijenti moći će da se prime već tokom sutrašnjeg dana.

Tanjug/AP Photo/Felipe Dana)

– Imaćemo 120 mesta i primaćemo srednje teške pacijente, jer nemamo centralni kiseonik, i još uvek čekamo da nam stigne sva neophodna opema – kazala je doktorka Kostić i dodala da je ova bolnica već bila u kovid sistemu.

– Mi nemamo veliki broj lekara i sestara, ali organizovaćemo se najbolje što znamo – objašnjava dr Kostić.

Primarni su pacijenti koji su oboleli od korone, ističe dokorka, pa će svi oni koji to nisu biti premešteni ili otpušteni.

– Nadamo se da zbrinjavanje kovid pacijenata neće dugo trajati. Svi lakši pacjenti preći će u druge delove organizacionog instituta, teži u Sokobanjskoj, gde imamo dovoljno kreveta, a najlakši će biti otpušteni, međutim, kada se sve vrati u normali, oni će moći da se vrate i dovrše svoju rehabilitaciju – istakla je dr Kostić, a potom i apelovala na sve građane da se vakcinišu i pomognu da bolnice rade normalno.

Pročitajte još
– Svima je teško, možda je najteže lekarima u kovid zonama. Jedina moja poruka je da se ljudi što više vakcinišu, da steknemo imunitet i da bolnice ponovo rade ono što je njihov posao – zaključila je direktorka banjeSelters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike