Košava nam ne da mira, a kakvo nas vreme očekuje narednih dana

07.12.2020

05:57 >> 09:08

0

Tokom čitavog perioda česta naoblačenja sa kišom, na planinama sa slabim snegom

Košava nam ne da mira, a kakvo nas vreme očekuje narednih dana
Copyright Profimedia

Danas nas očekuje oblačno, hladnije vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama (iznad 1.000 m) kratkotrajno sa snegom.

U Timočkoj Krajini ponegde se očekuje pojava vlažnog snega, a u toku noći ka utorku moguća je kiša koja će se lediti u dodiru sa tlom. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak i olujni, krajem dana i uveče u slabljenju. Jutarnja temperaturea od dva do sedam, najviša dnevna od šest do 12 stepeni.

U utorak će biti umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od jedan do pet stepeni, najviša od sedam do 12, u Timočkoj Krajini oko četiri stepena. Krajem dana i tokom noći jače naoblačenje sa kišom sa jugozapada.

Pročitajte još:

Vetar zadaje muke vozačima: Najjači na mostovima, nadvožnjacima… 

Olujni vetar pravio haos, srušio deo fasade stambene zgrade (VIDEO) 

U sredu takođe oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, jugoistočni. Najniža temperatura od dva do šest, a najviša od pet do 10 stepeni.

U četvrtak će u  većini mesta biti suvo, na jugu i jugoistoku ponegde sa kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, jugoistočni, u drugom delu u slabljenju. Najniža temperatura od dva do šest6, najviša od šeat do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 11. do 14. decembra 2020)

Tokom čitavog perioda česta naoblačenja sa kišom, na planinama sa slabim snegom. Do nedelje vetar umeren jugoistočni, zatim u skretanju na severozapadni. Dnevna temperatura u granicama proseka za drugu dekadu decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike