Sećate se Slađana koji je primio i "Fajzerovu" vakcinu i "kineza"? Sada mu je samo jedna stvar na umu, a plaši se ovih svakodnevnih tegoba

06.04.2021

18:45 >> 08:17

0

Porodica ovog Vranjanca veoma je zabrinuta za njegovo stanje, jer taj čovek obilazi lekare u Vranju i Beogradu i još nema tačnu dijagnozu za tegobe koje su m

Sećate se Slađana koji je primio i "Fajzerovu" vakcinu i "kineza"? Sada mu je samo jedna stvar na umu, a plaši se ovih svakodnevnih tegoba
Copyright Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong/Printscreen

Pre tačno 46 dana, 18. februara, Vranjanac Slađan Antić (58) otišao je na revakcinaciju protiv kovida i primio vakcinu kineskog “Sinofarma”. Tada je postao prvi čovek u Srbiji, a veruje se i u svetu, koji je primio dva različita cepiva. Jer prva doza koju je dobio bila je “Fajzerova”. Nju je trebalo da primi i tog dana, ali, greškom, u ruku mu je ubrizgana kineska.

Kako za “24sedam” kaže član njegove porodice, koji je želeo da ostane anoniman, Slađan se od tada bori sa nesvesticama, ne oseća se dobro, ima bol u grudima, posećuje lekare, ali još nije utvrđeno šta mu se dešava u telu. Dijabetes, koji je godinama bio pod kontrolom, Slađanu je sada “podivljao”, kako objašnjava naš sagovornik.

– Porodica je zabrinuta šta će se dalje dešavati. Jer u Slađanovom telu bile su dve različite vakcine, koje su napravljene različitim tehnologijama – priča on.

Slađan Antić, Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, od tog 18. februara, kada je Slađan otišao da primi drugu dozu vakcine, da bi bio potpuno vakcinisan, sve je krenulo u lošem pravcu.

– Šećer, s kojim je i ranije imao problema, ali ga već godinama drži pod kontrolom, enormno je skočio, nesvestice su postale deo svakodnevice, a žali se i na bol u grudima. Za to ne krivi direktno taj drugi ubod u ruku, ali često kaže da ne zna šta mu se dešava i da pre primanja te vakcine nije imao sličnih problema – priča nam naš sagovornik.

Smenjena upravnica Doma zdravlja u Vranju 

Samo dva dana nakon što je “24sedam” objavio ispovest ovog Vranjanca, upravnica vranjskog Doma zdravlja dr Jadranka Ajanović je smenjena zbog propusta u sprovođenju vakcinacije. Nju je dužnosti razrešila aktuelna direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić. Lekar i dve medicinske sestre, koji su bili prisutni na vakcinaciji Slađana Antića, kada je primio pogrešnu vakcinu, biće vraćeni na svoja radna mesta i više neće moći da vakcinišu.

Kako naš izvor dodaje, za ovih mesec i po Slađan je prošao svašta, a kada ga neko od prijatelja pita kako je, on diplomatski odgovara: “Šareno”.

– Slađan sada obilazi beogradske lekare tražeći pomoć. Na preglede redovno ide, agradonačelnik Vranja mu je izašao u susret i platio mu preglede u prestonici. Tamo je najpre radio analizu krvi, magnetnu rezonancu, snimak pluća… Prošao je kroz interno odeljenje i neurohirurgiju. Svu dokumentaciju o tome je dobio, ali bez ijedne reči i objašnjenja od čega sada boluje – navodi naš sagovornik.

Profimedia

– Niko od nas se ne razume u medicinu, i sada tražimo nekoga ko će nam objasniti šta je u pitanju, ali svi odmahuju glavom. Danas se uputio na neurologiju, ali bezuspešno. Tačna dijagnoza i dalje nije postavljena. Slađan je zato spreman i da piše tužbu – priča on.

Na pitanje da li je Slađan, poznatiji u Vranju kao Gera, radio test na antitela, ovaj blizak član Antićeve porodice kaže da nije.

– Ne zna na čemu je, da li je vakcinisan dva puta ili je ipak primio revakcinu, pa smatra da je prvo potrebno da završi sa primarnim testiranjima, nakon čega bi mogao da uradi i proveru antitela  – kaže izvor.

Novinari “24sedam” potom su pozvali i Slađana Antića, koji je potvrdio da nije dobro, ali je, međutim, rekao da će nam se obratiti za sedam dana, kada obavi preostale analize i prikupi potrebne papire.

– Još malo pregleda mi je ostalo. Kad u rukama budem držao sve neophodne papire i dijagnozu, što mislim da će se desiti za sedam dana, tada me pozovite – kazao je on.

Kako se sve dogodilo?

Ovaj nesrećni Vranjanac je u ispovesti za “24sedam” početkom marta do detalja ispičao šta se desilo kada je dobio SMS i uputio se na revakcinaciju.

Pixabay

– Prvu dozu “Fajzerove” vakcine primio sam 28. januara. Onda, 18. februara sam otišao u Halu sportova da primim drugu dozu. Stigao sam tamo. Nije bilo gužve. Odmah su me sproveli do kabine, gde sam predao karton i mislio da sam dobio drugu dozu. Šokirao sam se kada mi je lekar, koga slučajno i poznajem, neposredno po vakcinaciji rekao da je dobro što sam izabrao kinesku vakcinu, jer sam već imao koronu u julu. Zastao sam i zapitao: Kako kinesku?! Pa ja sam pre dvadeset dana primio prvu dozu “Fajerove” vakcine – ispričao nam je Antić tada u dahu i dodao da je potom nastao pravi metež.

–  Uspaničio sam se, a i lekar se zabrinuo. Niko nije znao šta da radi! Brzo su me uputili u Dom zdravlja Vranje, gde sam inače i primio prvu dozu “Fajzerove” vakcine, a tamo su mi rekli da ne znaju šta će sa mnom. Otišao sam u Zdravstveni centar i higijenski zavod u Vranju, gde me je primio načelnik.  Pozvao je Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, a prema njegovom izrazu lica shvatio sam da mi se crno piše – pričao nam je Gera.

Od tog trenutka, počele su prave muke.

Pročitajte još
– Sve me je bolelo, posebno u grudima, imao sam gušenje i nesvestice. Plašio sam se da ne dobijem infarkt jer, inače, imam problema sa srcem, a i dijabetičar sam. Šećer mi je tada skočio na 23, a kako su posledice trajale skoro tri dana, smestili su me u Urgentni centar, gde sam primio infuziju, a sledeća stanica bila je neurologija. Dobio sam terapiju i sada mi je malo bolje, ali još me muče nesvestice –  istakao je on tada, i dodao da smatra da su grešku napravile sestre koje su unosile njegove podatke iz kartona i koje nisu obratile pažnju na to što u kompjuteru piše koju je vakcinu prvo primio.

Podsećamo, iako je Slađan važio za jedinog čoveka u našoj zemlji koji je primio vakcine različitih proizvođača, kasnije su mediji došli do saznanja da su istu sudbinu doživele još tri osobe u našoj zemlji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike