Dr Krajinović nije vređao samo novinarku Minu, već i druge porodilje: Udarao i druge žene prilikom porođaja!

08.04.2021

12:08 >> 13:34

0

Autor: J.B.O.

Smiljanićevoj se, nakon što je objavila svoje iskustvo, javio ogroman broj žena koje tvrde da su imale gotovo identičan tretman

Dr Krajinović nije vređao samo novinarku Minu, već i druge porodilje: Udarao i druge žene prilikom porođaja!
Profimedia

Uznemirujuća priča Mine Smiljanić, novinarke koja je pre dva dana obelodanila svoje ružno iskustvo na porođaju u GAK Narodni front u Beogradu, sa doktorom Tomislavom Krajinovićem, otvorila je Pandorinu kutiju iz koje je izletelo brdo podjednako strašnih priča drugih žena koje su se porađale kod ovog čuvenog srpskog anesteziologa.

Minina isposvet u kojoj navodi da ju je dr Krajinović vređao i maltretirao, pa čak i udarao, govoreći joj da je, kako je navela, “debelguza” i “nesposobna jer ne može dupe da pomeri”, kamo sreće da je izolovan slučaj. Smiljanićevoj se, nakon što je objavila svoje iskustvo, javio ogroman broj žena koje tvrde da su imale gotovo identičan tretman, piše Telegraf.

Ona je podelila njihove priče, a izdvojene su samo neke uz zaštititu identiteta autora poruka:

– Sad kad sam pročitala tvoju objavu, šokirala sam se, mislila sam da se to samo meni desilo. Isti anesteziolog 2018. godine je i mene udarao po leđima, glavi, govorio kako sam debela, bila sam tad u šoku…

– Lično sam slušala u porođajnoj sali kako Krajinović vređa ženu na porođaju. Strašne gadosti joj je rekao, čak ju je udario po leđima. I pitao: “Da nisi ti bankarka? Vi ste razmažene, vas ne podnosim”.

– Prema meni se isto ponašao još pre 15 godina kada mi je plasirao epidural. Imala sam modrice od njega na leđima. Osim toga, tražio je lovu od mog muža…

– Meni je, uz sve što si navela, iščupao minđušu iz uveta. Već godinu dana se mučim kako da sročim i kome da kažem, da odem viralno i da na neki način napravi neku razliku.

– Bio je jako besan jer su ga zvali usred noći da da anesteziju, pa je počeo da urla i vređa nazivajući sve nas žene glupačama. Vikao je da se sagnem do nemoguće mere dok sam na ivici kreveta sa stomakom u krilu i nogama koje vise, urlao je kako ga nerviram i užasno živciram. Pritom mi nije dao jasne instrukcije. Prvo me je pitao čime se bavim i koliko sam se ugojila, a kada valjda nije imao materijala da me vređa na osnovu toga, upitao me je da li imam nekakvih tetovaža. Kada sam odgovorila da ne, usledio je odgovor: “Pa da, to je zato što si dosadna, znao sam da si smaračica”.

– Moje iskustvo sa čuvenim doktorom je isto užasno. Porađala sam se u julu, dok mi je davao anesteziju koja je počela da deluje i nekoliko sekundi pre nego što ću zaspati, rekao mi je: “Svinjo jedna debela, nećeš se ni probuditi”.

– Još se sećam reči Zašto si tako debela, kako da ti ubodem iglu? A ja namučena satima i indukcijom.

U GAK “Narodni front” kažu za Telegraf.rs da dr Krajinović neće biti izuzetak i da će sigurno snositi sankcije ukoliko se dokaže da su navodi na društvenim mrežama istiniti.

– GAK Narodni front je ustanova koja izuzetno drži do svog profesionalnog ugleda, kako u pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga pacijentkinja, tako i u odnosu zaposlenih prema pacijentima.

Ukoliko bilo ko svojim ponašanjem povredi radnu disciplinu ili Poslovni kodeks Klinike, snosi sankcije u skladu sa važećim zakonskim odredbama. Ni dr Tomislav Krajinović neće biti izuzetak ukoliko se dokaže da su navodi na društvenim mrežama istiniti. Kako do sada nismo imali posredna zvanična saznanja o predmetnom događaju, isti ni ne možemo dalje komentarisati – rečeno je u GAK “Narodni front”.

Pročitajte još:

Mina je, inače, danas podnela prigovor ovoj zdravstvenoj ustanovi na rad dr Krajinovića.

Novinari “24sedam” su pokušali da stupe u kontakt sa dr Tomislavom Krajinovićem, ali on nije odgovarao na pozive.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti