Obradovićeva: Vakcina ima dovoljno, odziv dobar, ali nije dovoljan! Antivakseri, prekinite kampanje koje nikome ne donose dobro!

23.04.2021

10:23 >> 11:45

0

Autor: R.M.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović poručila da je država uradila sve, a na građanima je da prestanu da robuju predrasudama

Obradovićeva: Vakcina ima dovoljno, odziv dobar, ali nije dovoljan! Antivakseri, prekinite kampanje koje nikome ne donose dobro!
Copyright Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Odziv građana za vakcinaciju protiv koronavirusa je dobar, ali nedovoljan, kaže ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, i dodaje da se svakodnevno razgovara sa građanima kako bi što veći broj njih primio vakcinu, jer je to, ističe, izuzetno važno u borbi protiv epidemije. Ona je danas u opštini Mionica obišla vakcinalni punkt u Domu zdravlja i, sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Ðerlekom, penzionerima uručila pakete sa vitaminima.

Obradovićeva je istakla da ima dovoljno vakcina i pozvala građane koji, kaže, šire antivakcinalnu kampanju, da prestanu sa tim, jer to “nikome ne donosi dobro”. Kako dodaje, država je uradila sve i obezbedila mobilne ekipe. Obradovićeva je pohvalila gradove i opštine za organizaciju vakcinacije i navela da će od ponedeljka ili utorka stići nove količine “Sinofarmove” vakcine.

– Država je uradila sve, obezbedila vakcine, mobilne ekipe, i sada je na građanima da prestanu da robuju predrasudama – rekla je ona novinarima.

Đerlek: Imunizacija jedini spas od epidemije

Ðerlek je istakao da je imunizacija jedini spas da se izborimo sa epidemijom, te istakao značaj razgovora sa ljudima, koji su, kaže, zbunjeni. Naglašava, puno je dezinformacija po pitanju vakcinacije. On je pohvalio penzionere koji su vrlo disciplinovani i dodao da je širom Srbije najstarijim sugrađanima uručeno više od 420.000 paketa za jačanje imuniteta. Na pitanje gde je najmanji odziv za imunizaciju i da li je napravljen nekakav pomak, Ðerlek je naveo da je to i dalje Tutin, gde je vakcinisano svega 6,9 odsto punoletnih građana.

Pročitajte još:
Kao razloge navodi nedovoljnu zdravstvenu informisanost, kao i antivakserski lobi. Kaže, važno je da se sa političkog delovanja pređe na spasavanje ljudskih života. Predsednik Opštine Mionica Boban Janković rekao je da je u toj opštini do sada vakcinisano 10,8 odsto ljudi, ističući da je poslednjih dana povećan broj onih koji žele da prime vakcinu. Navodi da opština ima tri vakcinalna punkta, jedan u samoj varoši, drugi u selu Rajković i treći u Banji Vrujci.

– Radi se na tome da se sve obezbedi kako bi građani bili vakcinisani – poručio je on.

U Domu zdravlja Mionica povećan je broj pregleda, ali je povećan i broj onih koji žele da prime vakcinu, među kojima su i mladi, rekao je Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike