Najnoviji korona presek: Zaraženo ponovo više od 1.000 ljudi, preminulo 17 pacijenata!

12.05.2021

13:03 >> 13:04

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Zaraženo ponovo više od 1.000 ljudi, preminulo 17 pacijenata!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.046 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata.

Testirano je 12.405 osoba.

Na respiratoru je 104 pacijenata.

Koronvirus je juče potvrđen kod 1.125 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 18 pacijenata. Testirano je 13.089 osoba. Na respiratoru je bilo 115 pacijenata.

Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je da vakcina ima dovoljno za sve, zahvaljujući tome što se u Srbiji na vreme počelo sa njihovom nabavkom.

Dr Stevanović je, posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da isporuke vakcina nisu jednokratne, već kontinuirane, i da je ustanovljen šablon po kome one stižu u Srbiju.

– Od prvog dana “Fajzerove” vakcine stižu svakog ponedeljka, “Sinofarm” isporučuje velike kontingente odjednom, slično je i sa “Astra Zenekinom” vakcinom. Zasada je dovoljno obezbeđenih doza da svaki građanin može da se vakciniše, dovoljno je samo da želi – objasnio je dr Stevanović.

Naglašava da je praksa da se nabavi više doza nego što je ljudi koji će se vakcinisati, jer može doći do oštećenja pošiljke.

Pročitajte još:

– Čak i u slučaju da ih ne potrošimo, te doze se proslede drugima, jer nas je kovid naučio da granice ne postoje i da se sve što se dešava u jednoj zemlji odražava i na druge, da smo svi u istom problemu, te stoga moramo biti solidarni – rekao je dr Stevanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike