Snažno nevreme u prestonici! Nepogode samo što nisu stigle do ovih delova Srbije

17.05.2021

14:16 >> 14:28

0

Autor: M. Vujović

Pre desetak minuta sa neba iznad srpske prestonice začula se snažna grmljavina i na grad se sručila obilna kiša

Snažno nevreme u prestonici! Nepogode samo što nisu stigle do ovih delova Srbije
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Nevreme je pogodilo Beograd! Pre desetak minuta sa neba iznad srpske prestonice začula se snažna grmljavina i na grad se sručila oluja. U ovom trenutku pada pravi pljusak, praćen vetrom.

Iako su meteorolozi najavili pogoršanje vremenskih prilika, ovako nagla promena iznenadila je brojne stanovnike šireg područja Beograda.

Profimedia

Meteorolog “Weather to umbrella” Đorđe Đurić rekao je da je snažni grmljavinski sistem iz Mačve, koji je  danas najavio, krenuo ka Beogradu, Šumadiji Pomoravlju i Podunavlju i na svom putu donosi grmljaviunske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a lokalno, kako kaže, očekuje se i grad.

– Ovaj sistem premešta se dalje prema istoku i na njegovom udaru naći će se i šire područje Aranđelovca, Topole, Smedereva, Smederevske Palanke i Požarevca – najavio je meteorolog Đurić.

Inače, jako nevreme je, kako nam javljaju naši čitaoci, zahvatilo i beogradsku opštinu Borču.

Privatna arhiva

“Oluja besni”

Kako nam prenose, “oluja iznad ovog naselja besni, na ulicama je dosta vode”. Takođe, na fotografijama koje su nam prosledili vide se i olujni oblaci.

Podsećamo, danas je meteorolog Đurić za “24sedam” rekao da će nam “u poslepodnevnim časovima gromovi pucati iznad glava” i da će “postojati opasnost od grmljavinskih nepogoda”.

Privatna arhiva

– Pod uticajem smo ciklona, pa je vazdušni pritisak snižen i ima idealnih uslova za stvaranje oblačnosti i padavina. Posle podne i pred kraj dana očekuje se veoma izražena i nestabilnost, pa će širom Srbije biti pljuskova sa grmljavinom. Kako će atmosfera biti veoma nestabilna, biće uslova za lokalne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Lokalno, može pasti od 20 do 30 mililitara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više – naveo je Đurić i dodao:

Pročitajte još
– Najveća opasnost od grmljavinskih nepogoda očekuje se na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja, u Podrinju, Mačvi, u Kolubarskom i u Braničevskom okrugu. Inače, nalazimo se u delu godine kada su ovakve pojave potpuno izražene, ali i potpuno uobičajene –  upozorio je ovaj meteorolog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike