Ministarka Matić: Ukidanje rominga sa Grčkom 1. jula, cene iste kao u domaćem saobraćaju

26.05.2021

07:58 >> 10:08

0

Autor: M.V.

Poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana stupa na snagu prvog jula

Ministarka Matić: Ukidanje rominga sa Grčkom 1. jula, cene iste kao u domaćem saobraćaju
Copyright Printscreen/Youtube, N1

Prvog jula za građane Srbije ukida se plaćanje rominga u Grčkoj, pa građani više neće plaćati tarifu za inostranstvo, istakla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, a kako je pojasnila ministarka, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju.

Pixabay

Ministarka Matić podsetila je da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

– To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka – rekla je Matićeva za TV Pink.

Pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali su godinu i po dana, dodaje ona i kaže da je prošle godine postignut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

Pročitajte još
– Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga – poručila je ministrka turizma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike