Uoči Dana Ministarstva unutrašnjih poslova: Održan svečani defile u centru prestonice (FOTO)

19.06.2021

17:12 >> 17:23

0

Autor: M.V.

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici MUP-a različitih organizacionih jedinica danas su prošetali Beogradom i prikazali veštine, opre

Uoči Dana Ministarstva unutrašnjih poslova: Održan svečani defile u centru prestonice (FOTO)
Konjanici policijske brigade, TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Sutra se obeležava Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, a tim povodom danas je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu održan svečani defile konjanika Policijske brigade, Orkestra policije i pripadnika MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Orkestar policije, TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Defile je izazvao veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najveće oduševljenje bilo je kod najmlađih kojima su posebno bili interesantni pripadnici konjičke brigade.

Pre defilea, na Kalemegdanu je održan taktičko-tehnički zbor na kome su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Na štandovima koji su tim povodom postavljeni na Kalemegdanu građani su mogli da saznaju ono što ih interesuje o načinu rada policije, upoznaju se sa opremom koju policija koristi, ali i isprobaju vozila policijskih jedinica.

Program je posebno bio prilagođen najmlađima koji su, kroz druženje s policajcima i igru, mogli da saznaju nešto više o čuvarima reda i mira i njihovom radu.

Foto: Printscreen/Instagram/MUP

Tako je deci posebno interesantno bilo penjanje uz veštačku stenu, ali i prelazak između dva užeta – metod koji policija koristi u situacijama kada ne postoji mogućost savladavanja prepreka, prirodnih ili veštačkih. Kako je najavljeno, centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra na platou ispred Palate Srbija, a prisustvovaće joj i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Printscreen/Instagram/MUP

Tada će svečano položiti zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Pročitajte još
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug