Direktor Beogradskog sajma: Vakcinacija je usporena, delta soj se brzo širi

05.07.2021

11:57 >> 12:56

0

Autor: Tanjug

Imunizacija se obavlja sada samo u Hali 11 od osam do 16 sati

Direktor Beogradskog sajma: Vakcinacija je usporena, delta soj se brzo širi
Copyright Tanjug/AP Photo/Hau Dinh

Svakodnevno se na vakcinalnom punktu Beogradski sajam vakciniše od 500 do 800 građana, a zbog manjka interesovanja, vakcinacija se obavlja samo u Hali 11 od osam do 16 sati.

Direktor punkta za vakcinaciju Beogradski sajam Zoran Bekić, koji je i direktor Doma zdravlja Savski venac, ocenio je da su se građani opustili jer misle da su problemi s kovidom gotovi.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– U Srbiji je do juče 45 odsto građana vakcinisano prvom dozom, a njih 43 odsto primilio je drugu dozu. Mali razmak između procenata je dokaz da je vakcinacija usporena. Zato smo zatvorili Halu 3, koju ćemo u slučaju potrebe ponovo otvoriti – objasnio je on za “Uranak” TV K1.

Dodao je da je korona izuzetno podmukao protivnik i istakao da se epidemiološka situacija u Srbiji i Evropi smiruje, ali da se delta soj jako brzo širi.

– Korona ne miruje. Apelujem na mladu populaciju da se što pre vakciniše. Borba protiv delta soja se vodi ovog leta, a ne u oktobru i novembru. Sada možem da učinimo mnogo, i treba to da uradimo – rekao je on.

Pročitajte još
U Srbiji se vakcinišu i državljani Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a direktor punkta kaže da je kod njih interesovanje veće nego kod naših građana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike