I danas kasnili letovi na beogradskom aerodromu: Putnici očajni - evo šta kažu iz "Er Srbije"

27.06.2024

13:07

0

Autor: 24sedam

Sve nadležne službe "Er Srbije" svakodnevno rade da bi se minimizirale posledice odstupanja od reda letenja po putnike

I danas kasnili letovi na beogradskom aerodromu: Putnici očajni - evo šta kažu iz "Er Srbije"
Er Srbija - Copyright Tanjug/Air Serbia

Posle jučerašnje zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" od čak tri sata, do koje je došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova, tokom današnjeg dana očekuje se postepena stabilizacija odvijanja putničkog avio-saobraćaja iz Beograda, saopštila je "Er Srbija".

S obzirom na obim poremećaja do kojeg je juče došlo na beogradskom aerodromu, u jutarnjem talasu došlo je do faznih odstupanja od planiranog reda letenja. Zavisno od današnjih vremenskih uslova, moguća su dalja pojedinačna odstupanja od reda letenja.

- Zbog ekstremnih vremenskih uslova širom Evrope, kao i nezabeleženo visokog obima saobraćaja u letnjoj sezoni, prema procenama stručnjaka, u narednim nedeljama postoji mogućnost značajnih izazova u redovnom odvijanju putničkog avio-saobraćaja. Pomenuti faktori, uz ograničene kapacitete velikog broja aerodroma, kao i česte promene aerodromskih slotova od strane nadležnih tela koja se bave kontrolom vazdušnog prostora širom Evrope, mogu da dovedu do otežanog odvijanja putničkog avio-saobraćaja - saopštili su iz "Er Srbije". 

Sve nadležne službe "Er Srbije" svakodnevno rade da bi se minimizirale posledice odstupanja od reda letenja po putnike, a angažovani su i dodatni kapaciteti za prevoz putnika.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike