Stigla najnovija prognoza: Padaće još malo, a obrt nam se neće svideti

19.07.2021

12:42 >> 14:50

0

Autor: Radmila Briza

Još danas i sutra aktuelni ciklon donosiće kišu i grmljavinu, a posle će živa u termometru opet da podivlja

Stigla najnovija prognoza: Padaće još malo, a obrt nam se neće svideti
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Još danas i u utorak nestabilno, a onda nam se vraća leto sa toplim i sunčanim vremenom, najnovija je prognoza vremena za Srbiju.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, visinski ciklon, koji se sredinom prethodne sedmice nalazio iznad Nemačke i doneo velike probleme tom području, u petak i tokom vikenda oslabio je i izmestio se iznad centralnog Mediterana, a centar se nalazio iznad južnog dela Jadrana.

Aktuelna slika, Printscreen/Facebook, Đorđe Đurić

Izlivanje manjih tokova

– Srećom, on se transformisao i oslabio i doneo je Srbiji i regionu kišu nakon mesec i po dana veoma sušnog vremena. Ipak, bilo je i obilnijih padavina i jakih grmljavinskih oluja, koje su potpuno prirodne i uobičajene za ovo ovo doba godine i lokalnog su karaktera, tako da nako perioda sa deficitom padavina ne može doći do izlivanja reka, već do problema na manjim tokovima bujičnog karaktera ili u urbanim sredinama, usled nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate veliku količinu atmosferske vode u kratkom vremenskom intervalu – komentariše on za 24sedam aktuelnu situaciju.

Meteorolog Đorđe Đurić, Printscreen/EduTv

Kako Đurić dodaje, prethodnih dana u delovima Srbije bilo je lokacija gde je za tri dana palo i preko 100 milimetara kiše po kvadratu ili oko 50 samo tokom jedne grmljavinske nepogode i to u kratkom vremenskom intervalu.

Do srede

-Visinski ciklon uticaće na vreme u Srbiji još danas i u utorak. Već od srede sledi suvo vreme. Maksimalna temperatura u sredu od 23 do 27 stepeni, u Beogradu do 25. U četvrtak i petak sunčano i toplo, uz temperature u petak od 28 do 32, u Beogradu do 30, što su prosečne vrednosti za sredinu leta – otkriva on i dodaje:

Pročitajte i

– Prema trenutnim proračunima za vikend i početkom sledeće sedmice sunčano i veoma toplo, uz temperature preko 35 stepeni, samo u nedelju uz nešto više oblaka, popodne ponegde uz pljusak sa grmljavinom – završio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike