Učenici Pete beogradske gimnazije na Evropskoj olimpijadi iz geografije

17.06.2024

10:52

0

Učenici Luka Janičić i Denis Šabotić su osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju iz geografije i kvalifikovali se za Evropsku geografsku olimpijadu koja će se ove godine održati u Srbiji

Učenici Pete beogradske gimnazije na Evropskoj olimpijadi iz geografije
Copyright Tanjug/Video

Učenici Pete beogradske gimnazije Luka Janičić i Denis Šabotić učestvovaće na Evropskoj olimpijadi iz geografije - EGEO 2024, koje je i poslednje takmičenje u ovoj školskoj godini

Oni će na takmičenje otići zahvaljujući donaciji Košarkaškog kluba Partizan, a kako je rekla direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović učenici su ove i prošle godine osvojili preko 40 nagrada na državnim takmičenjima.

"Učenici Luka Janičić i Denis Šabotić su osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju iz geografije i kvalifikovali se za Evropsku geografsku olimpijadu koja će se ove godine održati u Srbiji, na Kopaoniku, od 28. juna do 4. jula. Kotizacija za takmičenje je obezbeđena sponzorstvom i to je primer divne saradnje škole i Saveta jer je upravo posredstvom članice Saveta, uspostavljen kontakt sa KK 'Partizan'”, koji će obezbediti sredstva za uplatu kotizacije za ova dva učenika, inače i navijača našeg sjajnog kluba", rekla je Popović. 

Tanjug/Video
 

 

Prema njenim rečima KK Partizan je prepoznao značaj ovakvog gesta i podrške mladim učenicima, budućim naučnicima i reagovao u kratkom roku, uplativši navedenu donaciju, a sve sa ciljem i da se se skrene pažnja javnosti i drugih potencijalnih donatora da je za sva ova takmičenja potrebna podrška šire zajednice.

Luka Janičić rekao je da mu takmičenje mnogo znači jer je i u toku osnovne škole ostvarivao pozitivne rezultate na takmičenjima iz geografije.

"Učestvovati na takmičenju kakva je nacionalna geografska olimpijada je jedan veliki lični uspeh ali i uspeh za školu", rekao je za Tanjug Luka Janičić. Dodaje da je na njega veliki utisak ostavilo kada je čuo da je kotizaciju platio KK Partizan, jer se osim nauke i jezika u svoje slobodno vreme bavi košarkom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike