Obeležen Dan grada Loznice, Povelja grada dodeljena Tamari Vučić

17.06.2024

07:08

0

Povelja koju danas primam sa velikom čašću i odgovornošću za mene je zapravo velika životna nagrada, rekla je Tamara Vučić

Obeležen Dan grada Loznice, Povelja grada dodeljena Tamari Vučić
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Dan grada Loznice obeležen je u sali Vukovog Doma kulture u tom gradu, gde su svečano uručene plakete zaslužnim građanima, a Povelja Grada dodeljena je supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić.

Ovo najveće priznanje Grada dodeljeno je za pomoć i podršku Loznici, uz ocenu da će ona biti nastavljena i ubuduće.

"Kažu da je najteže uspeti u svom mestu i dobiti priznanje među svojima i nekako vi jeste moji, kao što i ja jesam vaša i zato vam od srca hvala na divnoj poruci i lepim rečima. Povelja koju danas primam sa velikom čašću i odgovornošću za mene je zapravo velika životna nagrada i velika životna pobeda i zato se ja danas osećam kao pobednica", rekla jeTamara Vučić.

Rekla je da veruje da se isto osećaju i ostali dobitnici priznanja Grada i zahvalila je u njihovo ime.

Vučić je rekla da je scena Doma kulture u kojoj se danas održava ceremonija njoj i te kako poznata i da je u njoj stasavala i sazrevala.

"Vodila sam različite programe, svečanosti, govorila poeziju, igrala u pozorišnim predstavama na ovoj sceni. Primala nagrade u svom detinjstvu, na ovoj sceni sam odrastala i razvijala se kao devojčica i kao devojka. Danas, skoro tri decenije kasnije stojim pred vama, mojim sugrađanima, kao dobitnica Povelje i to me čini posebno ponosnom", rekla je Vučić.

Dodala je da je u ovom trenutku posebno emotivna osećajući snagu ljubavi, podrške i zajedništva.

"Kada naš svet obojimo tom lepotom i ljubavlju ne postoji ništa što nas može zaustaviti i sprečiti da ispunimo sve naše ciljeve i dosanjamo sve one snove koje smo sanjali od malena", rekla je Vučić. NIšta na ovom svetu, dodala je, ne može da zameni i izbriše lepotu sećanja na njena prva drugarstva iz osnovnih škola "Dositej Obradović" i "Jovan Cvijić" koje je i posetila pre dva dana, a tu su i uspomene iz čuvene lozničke gimnazije "Vuk Karadžić" i sećanja na razredne starešine Želimira Stanojevića i Marijane Pavlović. "

Oni koji su me pored mojih roditelja naučili pravim životnim vrednostima tako što su s ljubavlju radili svoj posao i bili sjajni pedagozi i divni ljudi. Kako zaboraviti sve vikende provedene na Gučevu ili u Tršiću", rekla je Vučić. Istakla je da je životni put doveo do mesta odakle može, kako je rekla, bar da pokuša da skrene pažnju na neke izazove sa kojima se kao društvo suočavamo i pokuša da da svoj doprinos njihovom prevazilaženju.

"Upravo to je moja misija, da život svakog malog čoveka, deteta, bude obojen maštom i smatram da je na nama velikim ljudima, odraslima, odgovornost i obaveza da damo sve od sebe, poslednji atom snage da im obezbedimo uslove za bezbrižno i srećno detinjstvo", rekla je Vučić.

"Čekam završetak izgradnje Centra za rani razvoj dece i inkluziju na Bežanijskoj kosi"

Tanjug/Marko Đoković
 

 

S tim u vezi naglasila je da se neizmerno raduje i sa ushićenjem iščekuje kraj ove godine kada će biti završena izgradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ali istakla da to nije centar samo za decu Beograda, već cele Srbije.

"To što je u Beogradu nikako ne znači da je namenjen samo deci iz naše prestonice, naprotiv, njegove usluge biće dostupne svoj deci iz Srbije, kako u samom centru na Bežanijskoj kosi, tako i kroz razvojna savetovališta koja imamo u celoj zemlji i koja nameravamo da osnažujemo", rekla je Vučić.

Dodala je da je važno i to da će Lozničani na otvaranje tog centra do Beograda moći da dođu auto-putem. Ona je poručila da Loznicu nosi u srcu, a da, kako grad ne čine samo ulice, znamenitosti i zgrade već ljudi želi da kaže da u srcu nosi upravo Lozničane.

"I nosim svu toplinu i svu ljubav koju uvek ovde osetim kada ponovo dođem u svoj grad. U ime svih dobitnika još jednom zahvaljujem i pretpostavljam da i oni tako misle - nagrade koje smo primili neće biti samo jedan ukras u našim vitrinama, već mnogo više od toga. Povelju koja mi je danas uručena posmatram kao nagradu nad nagradama, za koju ću se uvek pitati da li je dovoljno zaslužujem i za koju ću se uvek truditi da je iznova zaslužim", poručila je Tamara Vučić.

Ceremoniji je prisustvovao i ministar kulture Nikola Selaković kao izaslanik premijera i preneo njegove pozdrave svim Lozničanima.

 

"Jedna stvar mi je na srcu, dolazeći svih prethodnih godina bio sam svedok koliko se Loznica menja, razvija i gradi i postaje bolje mesto za život. Već sledeće godine ćemo doći mnogo brže i sigurnije, završetkom brze saobraćajnice. Uveren sam da je Loznica odavno rešila da ide putem napretka i razvoja. Uveren sam da će zamajac razvoja na svim poljima dočekati i kultura ovde", rekao je Selaković. Plakete i Povelju uručio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i rekao da je ponosan kada vidi koliko ovaj grad ima prijatelja, ističući da je prijateljstvo sastavni deo ljudske sreće.

On je rekao da voditi jedan grad zahteva neprekidan rad, viziju, dijalog, predane i vredne ljude koji ga čine, a da je sve lakše kada postoji podrška države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Kada imate podršku države, kao predsednika Aleksandra Vučića i sa druge strane sugrađane koji vole svoj grad i prepoznaju iskrenu politiku koja je doprinela da je Loznica među najlepšim gradovima Srbije, onda je to vetar u leđa da još istrajnije radimo", rekao je Petrović.

Plakete su dodeljene zaslužnim Lozničanima - učeničkom parlamentu srednje škole Sveti Sava, studentkinji Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Tari Stepanović, Rastku Simiću, reprezentativcu Srbije u boksu, zatim kompaniji "Lorenaprom", Svetlani Maksimović, majci šestoro dece. Plaketa je posthumno dodeljena odborniku Skupštine grada Miodragu Joviću Šućuru. Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik je takođe dobitnik plakete, kao i specijalista urologije dr Predrag Stanić, zatim poljoprivrednik Duško Sladaković, kao i predsednik gradske organizacije penzionera Dragan Mihailović.

Ceremoniji je kao izaslanik predsednika Srbije prisustvovala Suzana Paunović, a osim ministra kulture, predstavnik Vlade Srbije bila je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike