Snimljen tornado kod Zrenjanina! Ovako izgleda zastrašujući prizor nastao iz superćelije (VIDEO)

12.06.2024

20:47

0

Niske baze oblaka i velika vlaga ispod baze oblaka su omogućili ovakvu pojavu, nakon kraćeg zagrevanja u tom regionu. Radarski snimak je potvrdio tornado

Snimljen tornado kod Zrenjanina! Ovako izgleda zastrašujući prizor nastao iz superćelije (VIDEO)
Tornado iznad Zrenjanina - Copyright Instagram/hailz_srbija

Prema pisanju meteorološke kompanije Hailz Srbija, danas je na području Zrenjanina formiran tornado, što je, kako kažu, potvrdio i radarski snimak.

- Tornado iz superćelije kod Zrenjanina, malo posle 15 časova. Iako kondenzacija levka nije vidljiva do tla, cirkulacija pri tlu se uočava (mezociklonski tornado nastaje istovremeno i od tla i od baze oblaka). Niske baze oblaka i velika vlaga ispod baze oblaka su omogućili ovakvu pojavu, nakon kraćeg zagrevanja u tom regionu. Radarski snimak je potvrdio tornado - javlja Hailz_srbija.

 

 

Pogledajte kako izgleda zastrašujući prizor nastao iz superćelije:

 

Da podsetimo, jako nevreme je pogodilo danas pojedine delove Srbije.

Do petka (14.06.) promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji danas (12.06.) i sutra (13.06.) lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura danas i sutra (12 - 13.06.) na severu i zapadu u intervalu od 21 do 24 °S, a na jugu i jugoistoku i dalje oko 30 °S, a osvežiće u petak (14.06.).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike