Počela međunarodna taktička vežba "Platinasti vuk 24": Pogledajte kako izgleda obuka naših vojnika (FOTO)

10.06.2024

19:45

0

Više od 200 učesnika uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom angažovanja u mirovnim operacijama

Počela međunarodna taktička vežba "Platinasti vuk 24": Pogledajte kako izgleda obuka naših vojnika (FOTO)
Copyright Ministarstvo odbrane

U organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" danas je počela međunarodna taktička vežba obučavanja "Platinasti vuk 24", koja će trajati do 21. juna.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, cilj vežbe, za čije planiranje se kao osnov uzima Povelja Ujedinjenih nacija, je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Ministarstvo odbrane
 

Više od 200 učesnika uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom angažovanja u mirovnim operacijama, sa težištem na upotrebi neubojitog oružja. Borba u urbanoj sredini, odbrana baze, kontrola masovnog okupljanja i rad na kontrolnom punktu deo su predviđenih vežbovnih aktivnosti.

Organizacijom i aktivnim učešćem Vojske Srbije na vežbama iz serije "Platinasti vuk", koje se održavaju od 2014. godine, podižu se kapaciteti i osposobljenost komandi i jedinica za planiranje, organizovanje i izvođenje međunarodnih vežbi, kao i sposobnosti jedinica ranga voda i čete za angažovanje u mirovnim operacijama.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike