RHMZ izdao hitno upozorenje! Nevreme ide ka Paraćinu, a oluja će se raširiti na ove delove Srbije

05.06.2024

16:33

0

Jaka oluja je pogodila Topolu, Novi Sad i Batočinu, i tu neće stati

RHMZ izdao hitno upozorenje! Nevreme ide ka Paraćinu, a oluja će se raširiti na ove delove Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

- U narednih sat do dva na području zapadnih delova Bačke intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom, uz pojavu grada i olujnog vetra uz tendenciju premeštanja ka severim delovima Srema. - hitno je upozorio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

 

Samo sat vremena ranije RHMZ je javio da će na području Paraćina i okoline doći do intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, uz pojavu grada i olujnog vetra. Kako dalje navode, oluja će se premeštati, tako da se oluja očekuje u čak 5 delova Srbije.

- Tokom poslepodneva nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji u Mačvi, Sremu i Bačkoj kao i u Pomoravlju i Braničevu mogu biti intenzivniji sa lokalnom pojavom grada. Na širem području Beograda kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. - piše RHMZ.

Printscreen/Rain alarm
 

 

Kako piše instgram strana koja se bavi meteorologijom Hailz_srbija jako nevreme je pogodilo Topolu i Batočinu.

 

 

- Gradonosni oblak je zahvatio delove opštine Topola i ovako izgleda u regionu Batočine. Uočava se i tirkizna boja na južnom kraku oluje. Glavnina današnjih olujnih aktivnosti se nalazi u centralnom pojasu Srbije.

Nevreme je pogodilo i Novi Sad.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Maksimum aktivnosti se može očekivati u: Šumadijskom okrugu, Moravičkom okrugu, Raškom okrugu i Pomoravskom okrugu, posle čega će oluje postepeno slabiti daljim odlaskom na istok i jugoistok.

U Srbiji od četvrtka do kraja sedmice sunčano i sve toplije. Za vikend tropski toplo, maksimalna temperatura do 35°C. U nedelju krajem dana sa zapada naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike