Dačić prisustvovao vežbi "Lipovica 2024": Žandarmerija veoma važna za bezbednost zemlje i zaštitu nacionalnih interesa! (FOTO)

01.06.2024

16:00

0

Ministar je poručio da je veoma zadovoljan izvedenom taktičko-pokaznom vežbom, ocenivši da je kvalitet pripadnika Žandarmerije i njihov nivo osposobljenosti na najvišem mogućem stepenu

Dačić prisustvovao vežbi "Lipovica 2024": Žandarmerija veoma važna za bezbednost zemlje i zaštitu nacionalnih interesa! (FOTO)
Copyright Tanjug/OMK/MUP/Republike Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi Žandarmerije "Lipovica 2024" i istakao da je ova elitna jedinica jedan od najbitnijih faktora za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa.

- Žandarmerija je jedna od najvažnijih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova, veoma važna za bezbednost naše zemlje, ne samo za zaštitu javnog reda i mira, nego i protiv svih mogućih ugrožavanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali i jedan od najbitnijih faktora za zaštitu nacionalnih i državnih interesa - rekao je Dačić, saopštio je MUP.

Ministar Dačić je poručio da je veoma zadovoljan izvedenom taktičko-pokaznom vežbom "Lipovica 2024", ocenivši da je kvalitet pripadnika Žandarmerije i njihov nivo osposobljenosti na najvišem mogućem stepenu.

- Ono što zaista moramo da radimo u narednom periodu, to je da sagledamo koje su objektivne potrebe za opremanjem ove jedinice, za opremanje u skladu sa najboljim mogućim rešenjima. Osim tog voljnog elementa i sistema obuke i visokog kvaliteta koju svaki pripadnik Žandarmerije ima, nemoguće je da ona ispunjava sve svoje zadatke bez najsavremenije opreme, naoružanja i svega ostalog - rekao je Dačić.

Najavio je i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Direkcija policije nastaviti sa opremanjem i usavršavanjem ove jedinice. On je dodao da je Žandarmerija jedan od najznačajnijih faktora oslonca ovoga naroda i tom prilikom čestitao komandantu Saši Kosoviću i svim pripadnicima na veoma visokom stepenu obučenosti koju su pokazali na vežbi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike