Opasno nevreme tutnji ka Srbiji! U regionu je oluja napravila haos, RHMZ izdao upozorenje za naredna 2 sata

31.05.2024

18:50

0

Autor: M. Vu.

Kako piše instagram strana koja se bavi meteorologijom Hailz_srbija očekuje se da će oluja u Srbiju ući između Apatina i Bezdana

Opasno nevreme tutnji ka Srbiji! U regionu je oluja napravila haos, RHMZ izdao upozorenje za naredna 2 sata
Nevreme ide ka Srbiji - Copyright Printscreen/Rain alarm

" U naredna 2 časa oblačnost iz Slavonije zahvatiće Zapadnobački okrug i usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom." , izdao je upozorenje Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Kako piše instagram strana koja se bavi meteorologijom Hailz_srbija očekuje se da će oluja u Srbiju ući između Apatina i Bezdana.

Međutim, jako nevreme danas je pogodilo Sloveniju i Hrvatsku, gde se bore sa poplavama, a prema Rain alarmu opasno nevreme ide ka Srbiji.

Pljusak praćen grmljavinom zahvatio je Zagreb oko 17 sati. Do promene vremena došlo je iznenada nakon što je ranije bilo sunčano sa promenljivom oblačnošću i prilično sparno.

Pixabay
 

Centar Zagreba potopljen je u vodu, a tramvaji su se vozili kroz bujičnu vodu u centru grada jer je za kratko vreme palo mnogo kiše.

RHMZ se oglasio i jutros sa posebnim upozorenjem.

- Uslova za grmljavinske nepogode (jak pljusak, grad, olujni vetar) kasnije posle podne i uveče biće na severozapadu Srbije, a u ponedeljak (03.06.) koji će biti najnestabilniji dan u narednom periodu i u ostalim regionima u zemlji. - upozorio je jutros RHMZ.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa obilnijim pljuskovima i sa lokalno pojavom grada. Biće toplije, maksimalna temperatura uglavnom iznad 25°C, u subotu i do 30°C.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike