Stamenkovski: Najmlađim osnovcima Arilja biće obezbeđeni besplatni udžbenici

28.05.2024

17:24

0

Cilj Ministarstva jeste da ulaže u decu i u njihovo obrazovanje, a ulaganjem u znanje dece, ulažemo u budućnost naše zemlje

Stamenkovski: Najmlađim osnovcima Arilja biće obezbeđeni besplatni udžbenici
Copyright Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas, na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine u Arilju, da će najmlađim osnovcima u tom mestu sledeće godine biti obezbeđeni besplatni udžbenici.

Ministarka je navela da će na narednom Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u jedinicama lokalne samouprave (JLS), koje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sprovodi prethodnih, kao i ove godine, Grad Arilje konkurisati s projektom koji će se odnositi na obezbeđivanje besplatnih udžbenika za najmlađe osnovce.

"Ukoliko projekat, naravno, bude dobar, rado ćemo ga podržati, jer cilj Ministarstva jeste da ulaže u decu i u njihovo obrazovanje, a ulaganjem u znanje dece, ulažemo u budućnost naše zemlje", istakla je ona.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Dejan Urošević
 

 

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je kroz razgovor sa predsednikom Opštine Arilje Predragom Maslarom, utvrđeno da bi ovaj vid podrške Ministarstva bio od velikog značaja za sve porodice u ovom mestu, saopštilo je resorno ministarstvo. 

"Draga deco, ono što tražimo zauzvrat jeste da budete vredni, marljivi, da mnogo učite i radite i da se vaši roditelji, vaše Arilje i cela Srbija ponose vama", poručila je ona.

Istakla je da su građani Arilja "pravi primer domaćinske Srbije, da većina ljudi u ovom kraju živi i izdržava svoje porodice isključivo zahvaljujući svom mukotrpnom radu, trudu, požrtvovanosti i zalaganju tokom čitave godine, svakog dana, od jutra do mraka, s obzirom na to da je ovaj kraj poznat po proizvodnji malina".

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Dejan Urošević
 

 

"To je za poštovanje i divljenje i to je ono što je prepoznalo Arilje u celoj srpskoj javnosti", naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Tokom posete Arilju ministarka je uručila i rešenja o jednokratnoj pomoći i vaučere za kupovinu lekova, kao i za rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Ona je podsetila da svi oni koji boluju od retkih bolesti, do 1. jula mogu da podnesu prijave za ovu vrstu državne pomoći za ovu godinu i napomenula da svi oni koji su već dobili vaučere, iste mogu da iskoriste do 20. novembra tekuće godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Dejan Urošević
 

 

"Ovo je skromna, ali verujem značajna podrška za sve porodice koje imaju obolele od retkih bolesti i nastavićemo sa uručenjima i u narednom periodu i u drugim gradovima u našoj Srbiji, jer želimo da ova podrška stigne u što kraćem roku", poručila je ministarka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike