Humani Zvezdini sportisti: Za decu na Kosovu i Metohji obezbedili obuću!

25.07.2021

07:44 >> 07:45

0

Ovaj humani gest je pokrenut na inicijativu Slađana Konstantinovića, člana Džudo kluba Crvena zvezda

Humani Zvezdini sportisti: Za decu na Kosovu i Metohji obezbedili obuću!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zvezdina velika sportska porodica još jednom je pokazala da je ne samo stvorena za velika dela na takmičarskoj sceni već i da su i pravi humanisti.

Na inicijativu Slađana Konstantinovića, člana Džudo kluba Crvena zvezda i vlasnika kompanije Ineko Inženjering i Predškolskih ustanova Avantura, obezbeđena su materijalna sredstva za kupovinu obuće za mališane na Kosovu i Metohiji, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici ambasador srbije u Mađarskoj Ivan Todorov.

Pročitajte još

Ova odlična ideja odmah je prihvaćena je i od strane drugih klubova u Zvezdinom Sportskom društvu.

-Izuzetno sam srećan jer je pomoć stigla onima kojima je najpotrebnija. Imajući u vidu da i sam imam šestoro dece osetio sam potrebu da učinimo nešto za sve naše mališane na Kosovu i Metohiji. Sva obuća dostavljena je Dobrotvornoj organizaciji EUO Eparhije raško prizrenske “Majka devet Jugovića” iz Gračanice. Ostaje žal što nismo mogli lično da im uručimo poklone, ali nam je srce puno jer na fotografijama vidimo njihova nasmejana lica što će ovu školsku godinu dočekati u novoj i toploj obući istakao je Slađan Konstantinović.

Put južne srpske pokrajine sa željom da uruče obuću i pozdrave Zvezdinih sportista, uz Slađana Konstantinovića krenuli su džudisti Strahinja Bunčić i Bojan Došen, odbojkaš Nikola Meljanac i vaterpolista Vuk Milojević.

-Malo je reći da smo se osećali razočarano jer nismo bili u mogućnosti da dođemo na Kosovo, našu južnu pokrajinu i da donesemo pomoć za školarce. Ipak srećni smo jer je obuća stigla na odredište a naša je obaveza da na sportskom polju postižemo vrhunske rezultate i tako damo podršku našim ljudima u južnoj pokrajini koji čuvaju srpske crkve i ognjišta -istakao je Strahinja Bunčić, trofejni reprezentativac Srbije i prvotimac Džudo kluba Crvena zvezda.

Vuk Milojević, Zvezdin vaterpolista istakao je da mu je srce puno jer su deca obezbeđena za predstojeću školsku godinu.

-Uprkos svemu osećam se srećno, jer je cilj naše akcije ispunjen. Naša deca imaju obezbeđenu obuću za predstojeću jesen i zimu, čime smo svi zajedno uspeli da im pomognemo da bar malo rasterećeniji krenu u novu školsku godinu -rekao je Vuk Milojević prvotimac VK Crvena zvezda.

U grupi sportista koji su pošli put Kosova i Metohije ali na žalost nisu uspeli zbog dobro poznate situacije da dođu u južnu srpsku pokrajinu bio je i Zvezdin odbojkaš Nikola Meljanac.

-Izuzetna mi je čast što sam deo ovako važne humanitarne akcije i što svi zajedno pokazujemo da se važne ukatmice igraju i van odbojkaškog terena. Ovo je bila akcija u kojoj smo odigrali najbolje kako smo umeli za našu decu na Kosovu i Metohiji a njihovi osmesi nam najbolje govore da smo u tome i uspeli rekao je Nikola Meljanac, odbojkaš Crvene zvezde.

Da svaka vrsta ograničavanja slobode kretanja najobičnija demonstracija sile a naročito kada su u pitanju sportisti koji nose humanitarnu pomoć najmlađima više je nego jasno. Ipak lepe želje i podrška našem narodu na Kosovu i Metohoji uprkos svim ograničenjima stigle su na željeno odredište.

-Koristimo priliku da ovim putem damo i naše malo saopštenje da smo neizmerno zahvalni na ovoj pomoći, radost naše dece je nemerljiva. Obuća će biti kompletno podeljena s početkom nove školske godine, na radost našu a posebno na radost mališana. Srdačno se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji ove humanitarne akcije, inicijatorima g. Slađanu Konstantinoviću i Džudo Klubu Crvena Zvezda, kao i drugim priključenim klubovima iz SD Crvena Zvezda i njihovim sportistima. Radujemo se što smo još jednom dobili priliku da usrećimo najmlađe sa ovih prostora, nama je srce puno, hvala ovim dobrim ljudima na tome rekla je Ivana Mihajlović iz Dobrotvorne organizacije EUO Eparhije raško prizrenske “Majka devet Jugovića” iz Gračanice.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike