Danas oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, na planinama sneg

25.04.2024

06:26

0

Autor: I.K.

Najviša temperatura od 12 na jugoistoku Srbije do 16 stepeni u Vojvodini

Danas oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, na planinama sneg
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima.

U ostalim krajevima kratkotrajna kiša će biti retka pojava, a uz promenljivu oblačnost biće i sunčanih intervala. Na visokim planinama sneg. Vetar slab do umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 2 na severozapadu Vojvodine (gde se očekuje vedro jutro i izolovana pojava slabog prizemnog mraza) do 10 stepeni u Negotinskoj Krajini. Najviša temperatura od 12 na jugoistoku Srbije do 16 stepeni u Vojvodini. Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

U petak ujutro lokalna pojava slabog prizemnog mraza. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a samo u brdsko-planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 7, a najviša od 16 do 20 stepeni.

U subotu pretežno sunčano i toplije. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 21 do 23 stepena.

Pretežno sunčani i osetno toplije biće u nedelju. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša dnevna od 25 do 27 stepeni.

Prema prognozi od 29. aprila do 3. maja, biće pretežno sunčano i toplo, u košavskom području vetrovito. Od 2. maja uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike