Umotali su je u ćebe i tako sahranili: Mati Haritina o Marici koju su pripadnici OVK silovali i zaklali!

22.04.2024

22:04

0

Albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Jedna od većih tragedija desila se porodici Mirić

Umotali su je u ćebe i tako sahranili: Mati Haritina o Marici koju su pripadnici OVK silovali i zaklali!
Copyright Privatna arhiva

Maricu je u manastir doneo blaženopočivši mitropolit Amfilohije. On je toliko bio izbezumljen da ništa nismo smeli da ga pitamo. Bila je sa majkom, nepokretna u kolicima. Obeščastili su je i ubili pred majkom. Sanduk nismo imali pa smo je umotali u ćebe i sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije.

Ovo je igumanija Pećke Patrijaršije Mati Haritina (Pantić) kratko ispričala za "Novosti", a nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sliku srpske mučenice Marice Mirić sa Kosova i Metohije pokazao na SB UN.

- Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu... - rekao je Vučić.

Tanjug
 

Podsetimo, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Jedna od većih tragedija desila se porodici Mirić.

Naime, vojnici OVK su jedinu ćerku koja je pritom bila bolesna i paralizovana, prvo obeščastili, a potom zaklali pred očima njene majke.

U tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

Ovo je samo jedan u nizu zverskih zločina Albanaca nad nedužnim Srbima, na koje je danas tokom sednice SB UN ukazao predsednik Aleksadnar Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike