Ovako su odlučili roditelji i nastavnici: I naredne školske godine časovi u postojećem prostoru škole "Vladislav Ribnikar"

16.04.2024

17:29

0

Ova odluka doneta je nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi

Ovako su odlučili roditelji i nastavnici: I naredne školske godine časovi u postojećem prostoru škole "Vladislav Ribnikar"
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Obrazovno-vaspitni rad Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u školskoj 2024/2025. godini biće organizovan u postojećem prostoru škole, a do odluke o Memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole, saopštila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović

Ona je navela da je ova odluka doneta nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, putem koje se 97 odsto njih izjasnilo da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova. 

Ministarka je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način uzeli učešće u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike. 

Kako je navela, vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan. 

Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal, rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka je naglasila da je pred svima jedan složen proces i da će se uz naredne konsultacije i širok dijalog o Memorijalnom centru doći do  rešenja.

Đukić Dejanović je podsetila da je formirana Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koja usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra. 

Radna grupa, u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predložiće konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike