Aleksandar Đurđev: Deca u Srbiji rekla svoje - veronauka im je draža od građanskog vaspitanja!

13.04.2024

10:00

0

Kako je istakao, preko 95% građana naše zemlje pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica i sasvim je logično da njihova deca imaju potrebu da pohađaju veronauku

Aleksandar Đurđev: Deca u Srbiji rekla svoje - veronauka im je draža od građanskog vaspitanja!
Biblija - Copyright Profimedia

- Čak 2/3 osnovaca u Srbiji bira veronauku umesto građanskog vaspitanja. To je ozbiljan osnov da se podrži inicijativa patrijarha srpskog Porfirija i Srpske pravoslavne crkve u celini da veronauka postane obavezan predmet u školama - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, preko 95% građana naše zemlje pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica i sasvim je logično da njihova deca imaju potrebu da pohađaju veronauku u školi.

- To je za tu decu višestruko korisno, jer vera će ih učiti najvišim ljudskim vrlinama, ona je idealna dopuna znanju koje deca usvajaju iz ostalih oblasti - istakao je Đurđev.

Privatna arhiva
Aleksandar Đurđev

Predsednik Srpske lige smatra da treba preduzeti još jedan važan korak, a to je vraćanje ministarstva vera u sastav Vlade Srbije.

- Srpska liga nikada neće odustati od toga da veronauka i ministarstvo vera budu ne samo obavezni, već i imperativi naše države i društva. Bez ta dva elementa borba za zdravu porodicu, za zdravo društvo, za zdrave međuljudske odnose biće daleko teža - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike