Žuži iz Zrenjanina kolege kupile kuću: "Radujem se kad idem na posao i gledam te divne ljude"

12.04.2024

07:10

1

Humane kolege su ispunile najveću Žužinu želju da ima svoju kuću i da tako pomogne bolesnom bratu blizancu

Žuži iz Zrenjanina kolege kupile kuću: "Radujem se kad idem na posao i gledam te divne ljude"
Žuža Mezei - Copyright Printscreen/RTS

Uspešno je završena humanitarna akcija koju su organizovali radnici kompanije "Drekslmajer" iz Zrenjanina. Koleginici Žuži Mezei i njenoj porodici kupili su kuću i oni sada imaju neophodne uslove za život.

Pre dve godine Žuža se zaposlila u kompaniji gde je malo koga poznavala, a sada ima prijatelje za ceo život. Humane kolege su ispunile najveću Žužinu želju - da ima svoju kuću i da tako pomogne bolesnom bratu blizancu.

Radujem se kad idem na posao, jer gledam divne osobe koje su mi pomogle, veoma sam ponosna na njih. Za brata sve imamo, posebnu sobu, struju... I on se jako raduje, može da gleda TV kad god poželi - kaže Žuža Mezei iz Mužlje za RTS.

Brat Mikloš je srećniji

Žužin brat Mikloš je korisnik usluga centra "Alternativa". Otkako je došao u novi dom, srećniji je. Sada mu je i odlazak do dnevnog boravka olakšan, a jednostavnije je i pratiocima, jer nema prepreka za invalidska kolica.

Printscreen/RTS
 

- Specijalizovano vozilo dolazi svaki dan po Mikija i odvodi ga u dnevni boravak, gde dobija sve ono što dnevni boravak nudi. Nama je taj deo posla olakšan najviše zbog bezbednosti samog kombija - kaže Nevena Montresor iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite "Most".

Najveća od sedam akcija

Ovo je sedma slična humanitarna akcija koju je organizovao sindikat "Drekslmajera", a po obimu prikupljenih sredstava je bila najveća.

- Skidao se od zarada zaposlenih određeni iznos kojim su hteli da učestvuju u akciji. Prikupljeno je 34.000 evra, a od toga su 24.000 skupili sami zaposleni. Nakon toga se i poslodavac priključio našoj akciji sa desetak hiljada evra - kaže Ivan Subin, predstavnik sindikata.

Nedaleko od nove kuće nalazi se neuslovni objekat u kome je četvoročlana porodica Mezei boravila. Proteklih pet godina su tu živeli bez struje i vode.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike