Ove toksične proizvode svi imamo kod kuće: Doktorka otkriva da mogu biti kancerogeni!

18.03.2024

18:29

0

Sve ono što nama može da deluje kao dekorativno, egzotično i simpatično, može da ima efekte na zdravlje

Ove toksične proizvode svi imamo kod kuće: Doktorka otkriva da mogu biti kancerogeni!
Copyright Printscreen Kurir Tv

Koliko imamo proizvoda koji mogu biti toksični kod kuće, a da to ni ne znamo?

Svakako da je poznato da pojedini preparati koji služe za higijenu imaju štetan sastav, a gošća "Pulsa Srbije" koja je pričala o ovoj temi bila je prof. dr Svetlana Stanišić, profesorka fizičke hemije,

- Nisam sigurna da je otrov dobar izraz jer većina tih sredstava koje se proizvode danas, a najpre ona za higijenu, je bezbedna za upotrebu. Naprimer, osveživači vazduha, verovali ili ne, mogu da imaju formaldehid, koji može biti kancerogen. Isto tako mirisne sveće i mirisni štapići. Sve ono što nama može da deluje kao dekorativno, egzotično i simpatično, može da ima efekte na zdravlje ukoliko je u pitanju dim, nekakvo sagorevanje i neki gasovi koji oslobađaju isparenja.

Ona je dodala da ovi proizvodi oslobađaju dosta dima od sagorevanja.

- Od indijskih štapića, koji oslobađaju dosta dima od sagorevanja, može da vam se zavrti u glavu i možete imati simptome trovanja, poput glavobolje ili vrtoglavice. Dobro je da prostor bude provetren. To što se nešto tradicionalno koristi, ne znači da je bezbedno i da neće da vam naškodi. Svako sagorevanje nosi sa sobom oslobađanje kancerogenih i toksičnih materija. Nama jedino ne škodi kiseonik i azot - rekla je ona za Kurir TV.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike