Mići Megatrendu zaplenili kuću zbog spora sa bivšom ženom: Ne smeta mi što su ušli u ovu kolibu pored mene, ali koštaće ih 5 miliona evra!

11.04.2024

16:29

0

Autor: R.M.

Jovanović je objasnio da ga je bivša žena teretila za 800.000 evra, ali da je kuća ranije prodata Evroazijskom centru za strateški menadžment

Mići Megatrendu zaplenili kuću zbog spora sa bivšom ženom: Ne smeta mi što su ušli u ovu kolibu pored mene, ali koštaće ih 5 miliona evra!
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Kuća na Senjaku biznismena Miće Jovanovića poznatijeg kao Mića Megatrend, zaplenjena je jutros u 10 časova, a on je za 24sedam rekao da se radi o sporu koji je povela protiv njega bivša supruga Milica Đorđević.

Jovanović je objasnio da ga je bivša žena teretila za 800.000 evra, ali da je kuća ranije prodata Evroazijskom centru za strateški menadžment.

- Ja sam izvršni dužnik Milici Đorđević, mojoj bivšoj ženi, sa kojom nisam imao dece i nisam ništa stvorio. To je kućerak jedan na mom posedu. Trošna kućica od 100 i nešto kvadrata. Ali pošto nisu mogli drugo, to su došli da uzmu. Ali što je najgore, ja sam tu kućicu prodao 15. aprila 2009. godine Evroazijskom centru za strateški menadžment. Kuća je isplaćena - kaže Jovanović za 24sedam. 

- Pošto Milica Đorđević nije tražila ništa posebno, onda je uspela da me ucenom kod razvoda obaveže na određenu sumu novca da joj dam na ime alimentacije. Ne znam kako može alimentacija kada nemamo dece? A neposredno pred razvod sam joj poklonio kuću od 200 kvadrata na Dedinju, u granitu i mermeru, koja vredi milione evra - tvrdi Jovanović.

On je rekao i da je njegova bivša žena bila većinski vlasnik avionske kompanije, a on je imao manjinski udeo.

- Milica Đorđević je imala avio-kompaniju sa dva mlazna aviona 4,5 godine, gde je zaradila između 1,5 i 2 miliona evra profita. Po ugovoru je meni trebalo da da 40 a njoj 60 odsto. Ali ja nisam video žutu banku. Onda je ta ista Milica od "Megatrend univerziteta" pozajmila 2014. osam miliona dinara, što je bilo oko 100.000 evra. Danas je 2024. a nije vratila. Mora da vrati do kraja maja ove godine sa kamatom, to je oko 150.000 evra - rekao je on.

Jovanović tvrdi da žena njemu duguje

Na pitanje kako je došlo, uopšte do toga, da mu izvršitelji upadaju u jednu od kuća na imanju kao i koliko je potraživala novca njegova bivša supruga, Jovanović je odgovorio:

Pink
Mića Jovanović

- Ona je tražila 800.000 evra. A stan koji sam joj poklonio je milion evra, deo koji meni pripada od zajedničke firme je oko 750.000 evra. Zatim, postoji klauzula podele zajednički stečene imovine u braku. Ja nisam stekao ništa, ona je sticala. Ja nisam radio ništa. Znači treba da podelimo sve što ima, uključujući i taj stan. To je još 500.000 evra. Žena je u problemu jer će meni da duguje 2,2 miliona evra. Dokazano i na sudu je! - kaže Jovanović.

Jovanović je zaključio da je "sve nelegalno, sve je kriminal i svi su već dobili krivične prijave".

- To što su ušli u ovu malu kuću, u ovu kolibu pored mene, meni ne smeta. Ali će cena za to, legalna sudski, da bude previsoka. U taj kućerak što su ušli koštaće ih 5 miliona evra zbog odštete i ostalih stvari - rekao je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike