Ko će sve moći da uđe u Grčku: Seničić otkrio do kada će trajati štajk na Evzoniju

02.04.2024

19:33

0

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen

Ko će sve moći da uđe u Grčku: Seničić otkrio do kada će trajati štajk na Evzoniju
Copyright Profimedia/ATA Images

Granični prelaz Evzoni danas je zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, koji bi trebalo da traje do četvrtka u 6 sati ujutro, izjavio je danas direktor Jute Aleksandar Seničić, koji je tu informaciju dobio iz grčke nacionalne turističke organizacije.

Prema tim najavama, kako je Seničić preneo za Tanjug, na prelazu Evzoni radiće policija i turistički autobusi i automobili će verovatno moći da prođu, uz čekanje od najviše sat vremena.

Kako je ranije navela makedonska informativna agencija MIA, prema podacima koje je dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda štrajka, dok će vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Foto:Printskrin/Fejsbuk/ Evzoni Border Station
 

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23.59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja. Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike