Ako ste krenuli put Grčke, imamo loše vesti - nenormalne gužve na sve strane: Narednih nedelju dana je vrhunac turističke sezone

13.08.2022

13:50

0

Autor: 24sedam

Kako nam javljaju čitaoci, na ulazu u Srbiju se čeka između sat i po do dva, a kolona je duga skoro dva kilometara

Ako ste krenuli put Grčke, imamo loše vesti - nenormalne gužve na sve strane: Narednih nedelju dana je vrhunac turističke sezone
batrovci - Copyright Foto:Printskrin/MUP

Ako ste danas krenuli na put, naoružajte se strpljenjem! Preko tri sata se čeka na graničnom prelazu Preševo- Tabanovce sa Severnom Makedonijom. Kako nam javljaju čitaoci, na ulazu u Srbiju se čeka između sat i po do dva, a kolona je duga skoro dva kilometara.

Prema zvaničnim informacijama na sajtu AMSS, to vreme iznosi 120 minuta na izlasku iz Srbije u pravcu Severne Makedonije.

Za sada, alternativni granični prelaz Prohor Pčinjski - Pelince je prohodan, i zadržavanja su između 30 i 50 minuta, kako ističu Srbi koji su se ovog puta uputili ka Grčkoj preko Severne Makedonije. Slična informacija dolazi i sa sajta AMSS, gde piše da je vreme zadržavanja oko 30 minuta.

Foto:Printskrin/MUP
 

Na graničnom prelazu između Severne Makedonije i Grčke, Bogorodica - Evzoni, prema rečima naših turista, čeka se za sada i preko dva sata, dok na sajtu AMSS piše da su zadržavanja na ulasku u zemlju Helena oko 90 minuta.

Za sada, na alternativnom graničnom prelazu Dojran, nema gužvi, pa je vreme zadržavanja minimalno.

Foto:Printskrin/MUP
 

Pored Evzonija i Dojrana, tu su i granični prelazi Medžitlija - Níki kod Bitolja ili Kulata-Promahonas preko Bugarske. Svi oni otvoreni su za saobraćaj 24 sata.

Neradni dani u Grčkoj

Za danas i sutra, na grčkim putevima ali i letovalištima na Halkidikiju, očekuju se tradicionalno velike gužve usled velikog verskog praznika Velike Gospojine, pa su 14., 15. i 16. avgust u celoj Grčkoj neradni dani.

Naime, upravo u tom periodu veliki broj Grka se spušta na obalu, zbog čega se očekuju velike gužve na putevima. Takođe, to će se osetiti i kada se radi o smeštajnim kapacitetima, budući da će svi oni koji imaju stanove i kuće na moru krenuti na odmor.

Ova informacija je posebno važna za naše državljane koji su navikli da smeštaj potraže na "bum", odnosno, na licu mesta, bez prethodne rezervacije ili informisanja o dostupnosti smeštajnih jedinica.

U prethodnih mesec dana, sudeći po objavama naših turista, već nekoliko porodica je na taj način pokušalo da nađe smeštaj duž Halkidikija, prilikom čega su imali veliki problem usled pojačanog interesovanja ove sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike