Tri izbegličke porodice dobile stanove u Kruševcu

21.03.2024

17:30

0

U Kruševcu su do sada dodeljena sredstva za zbrinjavanje za ukupno 129 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donatorskih sredstava

Tri izbegličke porodice dobile stanove u Kruševcu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović uručili su danas ključeve stanova za tri izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na teritoriji grada Kruševca i održali sastanak o budućim planovima za zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica.

Komesarka Stanisavljević je zahvalila gradonačelniku Kruševca, Ivanu Manojloviću na dosadašnjim rezultatima koje su postigli u zbrinjavanju izbegličkih porodica i naporima koje ulažu za dalje zbrinjavanje, a posebnu zahvalnost izrazila je porodicama na strpljenju i na poverenju koje su imali u Republiku Srbiju koja im na ovaj način obezbeđuje krov nad glavom.

- U toku 2023. godine Komesarijat je stambeno zbrinuo 1.000 porodica, preko 700 porodica je dobilo pakete ekonomskog osnživanja, a preko 6.000 porodica smo pomogli sa ogrevom i paketima hrane. Naravno da na ovome nećemo stati već i u 2024. godini nastavljamo istim intenzitetom. Hvala porodicama na strpljenju i poverenju koje imaju u Republiku Srbiju koja je uvek uz svoj narod i rešavanjem stambenog pitanja mi porodicama osiguravamo lakšu budućnost. U planu nam je raspisivanje novih javnih poziva za stambeno zbrinjavanje najugroženij porodica izbeglica i interno raseljenih lica i drago mi je što znam da će grad Kruševac učestvovati - rekla je Stanisavljević.

Komesarka je nakon uručenja ključeva stanova obišla šestočlanu izbegličku porodicu Venovac sa četvoro dece, koja je dobila stan iz Regionalnog stambenog programa i četvoročlanu izbegličku porodicu Marković koja je danas preuzela ključeve svog novog stana.

U Kruševcu su do sada dodeljena sredstva za zbrinjavanje za ukupno 129 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donatorskih sredstava, saopštio je Komesarijat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike