Svi putni pravci u Srbiji prohodni: Nema snega, ali kiša pada!

18.03.2024

07:16

0

U Zaječaru su učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima,

Svi putni pravci u Srbiji prohodni: Nema snega, ali kiša pada!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Javno preduzeće "Putevi SRbije" saoptilo je danas da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja prohodni i da na njima nema snega.

U Zaječaru su učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a da ih najviše ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja. 

AMSS upozorava na maglu na pojedinim putnim deonicama

Auto-moto savez Srbije upozorio je danas da bi magla mogla da otežava vožnju na putevima u Sremu i Bačkoj, da je ima pored Tamiša i Tise, da usporava vožnju na području Dimitrovgrada, na autoputevima kod Ljiga, Uba, Ražnja Aleksinca, Paraćina i Jagodine, a da je prisutna i na istočnom kraku koridora 10 između Niša i Pirota.

Na vozače se apeluje i da obrate pažnju na stanje kolovoza jer i danas povremena slaba kiša može da utiče na duži zaustavni put, a koji je zbog neprilagođene brzine i nedovoljnog odstojanja u velikom broju slučajeva razlog saobraćajnih nezgoda i vanrednih zastoja.

Kako se navodi zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima ima za teretna motorna vozila, a najviše se čeka na prelazu Batrovci - 480 minuta, Šid (300 minuta), Horgoš (180), Kelebija (120) i Bogojevo (60). Na ostalim graničnim prelazima, kao i na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike