Najvažniji putni pravci prohodni i bez snega, na Batrovcima teretnjaci čekaju 8 sati

16.03.2024

07:42

0

Postoji mogućnost pojave magle na putevima

Najvažniji putni pravci prohodni i bez snega, na Batrovcima teretnjaci čekaju 8 sati
Copyright Tanjug video printscreen

Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega, saopštilo je jutros JP Putevi Srbije na osnovu izveštaja Štaba zimske službe.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. 

Na području Zaječara učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima. 

Profimedia
 

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210  Jošanička Banja - Kopaonik, II A-210 Kopaonik - Rudnica, II A-211  Kopaonik - Jaram.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/
 

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Apeluje se na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na Batrovcima teretnjaci čekaju 8 sati, na putničkim terminalima bez zadržavanja

Prema informacijama Uprave granične Policije RS, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, dok se na teretnim terminalima GP Batrovci na izlazu iz zemlje čeka osam sati, a na Horgošu 90 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Povremeni kratkotrajni pljuskovi u popodnevnim časovima i danas mogu donositi promenljivo stanje kolovoza, zbog toga i pored naizgled povoljnih vremenski prilika treba voziti sporije, saopštio je Auto Moto Savez Srbije. 

Instagram/MUP Srbije
 

 

Opasnost od odrona je sada prisutna, a treba ih očekivati kroz stenske useke i klisure. Najviše ih ima dolonom Ibra, između Kraljeva i Raške, u ovčarsko kablarskoj klisuri i na đerdapskoj magistrali. 

Saobraćaj je pojačan na pojedinim putevima koji vode ka izletištima, planinama ka Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama, Tari i Staroj planini a dodatno usporen na onim mestima gde se izvode radovi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike