Nakon vedrog jutra sledi oblačan dan, na planinama kiša, sneg i jak vetar

14.03.2024

06:25

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 11 do 16 stepeni

Nakon vedrog jutra sledi oblačan dan, na planinama kiša, sneg i jak vetar
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima povremeno slaba kiša, a na visokim planinama sneg.

Pretežno vedro biće samo ujutro i delom pre podne na zapadu i severozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni, uveče i noću u slabljenju i skretanju na južni.

Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 11 do 16 stepeni. Krajem dana u većini mesta postepeno razvedravanje, najavio je RHMZ.

U petak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 15 do 19 stepeni.

U subotu promenljivo oblačno. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi se tokom dana povremeno očekuju najpre u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbije, a krajem dana i u Vojvodini. Vetar slab do umeren, jugoistočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 9, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U nedelju prolazno naoblačenje s kratotrajnom kišom sa severozapada izmeštaće se dalje ka jugoistoku. Na visokim planinama sneg. Počeće da duva pojačan severozapadni vetar. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša dnevna od 15 do 18 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike