Milićević posetio porodicu koja se posle 10 godina vratila u Srbiju: Želimo da nam deca odrastaju na srpskim moralnim i duhovnim vrednostima

08.03.2024

17:37

0

Presudila je ljubav prema porodici i svojoj zemlji - rekla je Željka Petrović

Milićević posetio porodicu koja se posle 10 godina vratila u Srbiju: Želimo da nam deca odrastaju na srpskim moralnim i duhovnim vrednostima
Copyright Tanjug/Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević, povodom praznika Dana žena, posetio je danas Željku Petrović koja se sa porodicom, posle 10 godina rada u dijaspori, vratila u Srbiju.

Istakao je da će država učiniti sve kako bi maksimalno olakšala povratak svima koji to žele, posebno kada je u pitanju rešavanje proceduralnih i administrativnih prepreka i zahvalio je porodici Petrović na, kako je rekao, patriotskoj odluci da se vrate u svoju zemlju i u njoj odgajaju decu.

Milićević kaže da se naša zemlja ubrzano gradi i ekonomski razvija, a zbog čega nam je, kako je rekao, potreban svaki naš stručnjak, ali i običan radnik, koji trenutno radi i živi negde u inostranstvu.

Tanjug/Duško Vukajlović
 

Željka Petrović diplomirala je kineski jezik, a perfektno govori još tri svetska jezika. Sa suprugom Mirkom koji je inženjer elektrotehnike, šest godina je živela i radila u Minhenu, odakle su se odselili u Dalas. Posle četiri godine rada i života u Sjedinjenim Američkim Državama doneli su odluku da se sa dvoje dece, trajno vrate u svoju otadžbinu.

- I u Nemačkoj i u SAD imali smo dobro plaćene poslove i karijeru u usponu. Međutim, presudila je ljubav prema porodici i svojoj zemlji. Nismo mogli da dozvolimo da nam deca odrastaju u sistemu koji nema ovu našu balkansku dušu - rekla je Petrović i dodala da su njen suprug i ona, želeli da im deca uče srpski jezik i ćirilicu, kao i da odrastaju na srpskim moralnim i duhovnim vrednostima.

- Prelomili smo i nismo se pokajali. Deca su srećna u Beogradu, brzo su našla nove drugare u obdaništu - kaže Petrović i dodaje da se u Srbiji danas mnogo bolje živi nego pre 10 godina kad su oni otišli iz zemlje.

Više od 21.000 državljana Srbije se, tokom prošle godine, vratilo u Srbiju iz dijaspore, navodi se u saopštenju Ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike