Lav još leži u mrtvačnici: Ako Petrovići dignu ruke od njega, evo kako će završiti otac ubica iz Petrovaradina

07.03.2024

20:15

0

Autor: J. B.

Njegova supruga Martina (23), koja je zajedno s njim skočila u smrt, juče je sahranjena sa svoja dva sina

Lav još leži u mrtvačnici: Ako Petrovići dignu ruke od njega, evo kako će završiti otac ubica iz Petrovaradina
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Dva mala bela kovčega položena su na braon kovčeg, u kom je telo njihove majke Martine, na groblju u Bačkom Petrovcu, dok telo oca Lava još uvek leži u novosadskoj mrtvačnici.

Zasada ne postoje informacije da li će neko preuzeti njegovo telo, jer je, kako smo i pisali, bio u dugogodišnjem sukobu sa svojom porodicom.

Kako su za 24sedam objasnili iz JKP "Pogrebne usluge", za preminula lica koja nemaju rodbinu, ili je ona nedostupna, odnosno nezainteresovana, kao i za ona za koja ne postoje identifikacioni podaci (tzv. N. N. lica), sahranu organizuje ovo preduzeće. 

- Sahranjivanje osoba čiji srodnici, odnosno lica koja su u obavezi da ih izdržavaju, ne postoje, odbiju ili nisu u mogućnosti da obezbede sahranjivanje, regulisano je Zakonom o sahranjivanju i grobljima. Ovaj zakon propisuje da troškove sahranjivanja snosi opština na čijoj teritoriji je preminuli imao poslednje prebivalište, a ako se poslednje prebivalište preminule osobe ne može utvrditi, troškove snosi opština na čijoj teritoriji je preminulo sahranjeno lice, odnosno na čijoj teritoriji su pronađeni posmrtni ostaci preminulog - naveli su oni. 

Kako kažu iz "Pogrebnih usluga", opština koja je obezbedila sahranjivanje preminulog lica ima pravo na nadoknadu troškova od osoba koje se bile dužne da obezbede sahranjivanje, odnosno iz zaostavštine preminulog.

Iz ovog preduzeća za 24sedam navode da grobna mesta u koja se sahranjuje bez ispraćaja, nemaju nadgrobno obeležje, odnosno spomenik, ali su obeležena drvenim krstom ili piramidom na kojima se nalaze osnovni podaci o preminulom licu (za socijalne kategorije to su ime i prezime, datum srmti i dr., a za N. N. lica - natpis N. N., pol i broj pod kojim se vodi kod suda). 

- Sva pomenuta lica se sahranjuju dostojanstveno, jedina razlika je u tome što se sahrana obavlja van redovnog rasporeda sahrana - zaključuju iz JKP "Pogrebne usluge" za 24sedam.

Pepeo je jeftiniji

U Sjedinjenim Američkim Državama, s druge strane, vlada vodi računa o tome i oni  češće pribegavaju kremaciji, jer se tako, kako piše američki portal "Talkdeath", smanjuju troškovi i taj način je efikasiniji za skladištenje. Pepeo se često sahranjuje u zajedničkom grobu ili kolumbarijumu, što je u stvari svojevrstan mauzolej za urne. S druge strane, u Engleskoj ta obaveza pripada lokalnim vlastima. 

 

Sahrana majke ubice i dva dečaka

Njegova supruga Martina Petrović Suvajdžić (23), koja je zajedno s njim skočila u smrt, juče je sahranjena u Bačkom Petrovcu sa svoja dva sina. 

Podsetimo, supružnici su u petak oko 22 časa ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, obili izlazna vrata za krov, a zatim zajedno skočili sa solitera. Policija ih je identifikovala na osnovu otisaka prstiju. Sutradan su u iznajmljenoj kući na Petrovaradinu, gde su živeli, pronađena tela dvojice sinova. Obducenti su utvrdili da su mališani otrovani.

Monstrum iz Gradačca 

Sličan slučaj dogodio se nedavno i u BiH. Trostruki ubica Nermin Sulejmanović ukopan je u Gradačcu uz odobrenje grada nakon četiri meseca, jer prethodno niko od familije nije hteo da preuzme telo. 

Njegovo telo su na kraju ipak preuzeli članovi porodice.

- Firma iz Gradačca je došla, s njima je bio Sulejmanovićev amidža (stric), platili su troškove i odneli telo - rekao je Faruk Latifović, direktor Komemorativnog centra.

Printscreen/Instagram/iron_bb24
 

Nermin Sulejmanović je u svom krvavom piru ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, te oca i sina, Đengiza i Denisa Ondera.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike