Oblačno i kišovito: U Beogradu do 12 stepeni, na planinama sneg!

08.03.2024

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Očekuje se vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni

Oblačno i kišovito: U Beogradu do 12 stepeni, na planinama sneg!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Danas će biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Očekuje se vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 6 °C, a najviša dnevna od 8 do 12 °C.

U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji biće pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, a posle podne i uveče novo naoblačenje sa jugozapada, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom.

Jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području (na jugu Banata sa udarima olujne jačine). Najniža temperatura od -2 do 4 °C, a najviša dnevna od 12 do 16 °C.

Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Duvaće umeren, na planinama i u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni jugoistočni vetar.

Najniža temperatura od 3 do 10 °C, a najviša od 14 °C u Timočkoj Кrajini do 20 °C u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Uveče i noći naoblačenje s kišom i pljuskovima uz prestanak košave. 

U ponedeljak ujutro i pre podne pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, na planinama sa snegom. Posle podne razvedravanje. Duvaće umeren jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 6 do 10 °C, a najviša dnevna od 14 do 18 °C. 

Narednih dana promenljivo

Promenljivo vreme sa čestim prolaznim naoblačenjima sa kišom, na planinama sa snegom, uz sunčane periode između njih, dok će temperatura biti u postepenom padu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike