Danas promenljivo oblačno, toplo za ovaj period godine i vetrovito

29.02.2024

06:36

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni

Danas promenljivo oblačno, toplo za ovaj period godine i vetrovito
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i dalje toplo za ovaj period godine, a u košavskom području i vetrovito. Slaba kiša, uglavnom pre podne i sredinom dana, očekuje se ponegde u zapadnim, južnim i istočnim predelima Srbije. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u 

košavskom području i ponegde u planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni. Naoblačenje sa slabom kišom koje će uveče zahvatiti južne, tokom noći proširiće se i na ostale predele 
Srbije.

Na nsazi će do subote biti žuti meteoalarm zbog udara vetra, najavio je RHMZ.

U petak umereno do potpuno oblačno i toplo, mestimično sa slabom, kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i ponegde u planinskim predelima umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni. Najniža temperatura od 7 do 11, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U subotu će biti promenljivo oblačno i toplo, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i ponegde u planinskim predelima umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 9, a najviša od 15 do 20 stepeni.

Prema prognozi od 4. do 8. marta biće promenljivo oblačno, u košavskom području uz umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni vetar, a od utorka ponegde sa kišom uz manji pad temperature.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike