"Zabrana prilaska nije dovoljna, po 100. put se pitamo zašto na vreme nismo reagovali": Koordinatorka Sigurne kuće o zločinu u Beočinu

19.02.2024

21:03

0

Ona kaže da se žene po 100. put pitaju šta je dovelo do ovoga, kao i zašto na vreme niko nije reagovao

"Zabrana prilaska nije dovoljna, po 100. put se pitamo zašto na vreme nismo reagovali": Koordinatorka Sigurne kuće o zločinu u Beočinu
Vesna Stanojević - Copyright Vesna Stanojević/ Foto: ATA images

Poražavajuće vesti iz Beočina uznemirile su javnost i one koji se bave položajem žena u Srbiji, a prema rečima koordinatorke Sigurne kuće Vesne Stanojević, ovaj zločin je pokazao da prijavljivanje nasilja, kao i mere poput zabrane prilaska, često nisu dovoljne da bi garantovale bezbednost žena.

- Suštinski, zabrana prilaska, o kojoj ja vrlo često govorim da nije dovoljna, a sa druge strane jutros pročitam komentar da je to šećerna vodica. Naravno, ne mislim ja da je to tako, ima ljudi koji poštuju zabranu prilaska, ali šta sa onima koji ne poštuju i učine ovakav zločin - kaže Stanojević.

Ona kaže da se žene po 100. put pitaju šta je dovelo do ovoga, kao i zašto na vreme niko nije reagovao. 

Tanjug/Video Printscreen/Facebook
 

- Godina je tek počela, pri pomisli šta sve može da se desi, pazite, mi smo na početku februara, meni je već zlo imajući u vidu, koliko se takvih situacija u Srbiji dešava i nažalost niko na njih ne reaguje - ističe koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

Podsetimo, muškarac B.R. (48) uhapšen je sinoć posle 20 časova u mestu Rakovac kod Beočina, zbog sumnje da je nožem ubio bivšu suprugu D.R. (47) i njenu majku N.Č. (75).

B.R. (48) pozvao je policiju koja ga je zatekla pored svirepo ubijene dve žene. Dotični muškarac osumnjičen za ubistvo bio je već prijavljivan za nasilje u porodici i bio je na izdržavanju uslovne kazne zbog toga.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike