Velika akcija na Tviteru: Sutra u ponoć gromki aplauz za medicinske radnike

30.12.2020

16:02 >> 21:00

0

Autor: J.B.O.

Trebalo bi za Novu godinu, umesto petardi i vatrometa, da se čuju aplauzi u znak podrške lekarima i sestrama koji će i tada lečiti pacijente

Velika akcija na Tviteru: Sutra u ponoć gromki aplauz za medicinske radnike
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Gromki aplauz širio se našom zemljom svake večeri u osam sati u znak podrške medicinskim radnicima tokom policijskog časa u sklopu vanrednog stanja. Još jednom će podrška poteći sa naših dlanova, a ovog puta sutra tačno u ponoć.

Pročitajte još:

Koliko im je to tada značilo, najbolje su govorile povratne informacije u vidu video snimaka i slika iz bolnica.

Sada je pokrenuta akcija da se sutra u ponoć još jednom prolomi gromki aplauz za sve njih.

Umesto vatrometai petardi, pa i rafalnih paljbi iz vatrenog oružija, na Tviteru se sprovodi inicijativa da se sutra tačno u 00.00 sati ponovo uputi podrška onima koji čak ni taj dan neće biti sa svojim najmilijima. Biće tamo gde su najpotrebniji na prvoj liniji fronta u borbi protiv opakog i nevidljivog neprijatelja; u svojim skafanderima, pod maskama, vizirima, umorni, znojavi, gladni, ali budnog oka uprtog u svakog pacijenta i svaki respirator koji onima što se bore sa posledicama virusa korona znače jedinu šansu za život.

Naši dlanovi nisu lekoviti i ne leče koronavirus, ali su vetar u leđa svima onima koji se bore protiv njega i koji za razliku od većine nas nemaju mogućnost da rade iz svojih domova. Ta, mala radost koja nekome tamo daje signal da nije sam, da žrtva i zalaganje nisu uzalud, veliko je svetlo u ovom mraku koji je snašao čovečanstvo.

Ova godina ostaće upisana u istoriji čovečanstva. Sećaćemo je se sa knedlom u grlu. I koliko god da nam je potreban taj praznični duh, definitivno nije vredna ispraćanja na način koji smo to radili protehodnih godina.

U 2021. moramo da uđemo sa novim navikama da bi nam se vratile stare kad sve ovo prođe.

Zato, za sve one koji su braneći nas od virusa dali svoje živote – aplauz za heroje!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike