Srbiju je oduševila fotografija "lade" srpskih tablica u Čikagu, sada nam je vlasnik otkrio detalje, a evo ko je on

06.02.2024

11:05

0

Priznaje da u činjenici da je "lada" rusko vozilo ima i malo prkosa i protivpropagande američkom stavu

Srbiju je oduševila fotografija "lade" srpskih tablica u Čikagu, sada nam je vlasnik otkrio detalje, a evo ko je on
Copyright Privatna arhiva/ustupljene fotografije

Fotografija "lade" kraljevačkih tablica parkirane na ulici Čikaga oduševila je Srbiju. Objavljena na društvenim mrežama, izazvala je brojne duhovite komentare, između ostalog i o tome kako je tamo uopšte dospela.

Ono što celoj priči daje dodatnu draž jeste činjenica da je njen vlasnik Rudi Pešović, naš poznati automobilista i uspešan privrednik iz Gornjeg Milanovca, koji već nekoliko decenija živi i radi u Čikagu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

 

Kako u razgovoru za 24sedam ističe, deca i prijatelji su ga obavestili da je njegova "lada" izazvala pažnju u domovini. Nekima su trag zavarale kraljevačke tablice.

- Kažu mi neki prijatelji - da su tablice gornjomilanovačke, odmah bismo znali da si ti. Iskreno, nisam očekivao toliku pažnju. Auto je ponuđen na prodaju, registrovan je ovde, ali namerno nismo hteli da skinemo kraljevačke tablice sve dok je kod nas u posedu - kaže Rudi Pešović za 24sedam.

Zašto baš "lada" i otkud ona u Čikagu, pitamo ga, budući da su na mrežama ispod fotografije osvanule duhovite teorije kako je tamo dospela. Samo jedan u nizu komentara bio je: "Išao od Kraljeva preko Sibira do Beringovog moreuza, tu ga prebacio lokalni skeledžija. I onda lagano preko Aljaske, Jukona, Britanske Kolumbije."

Privatna arhiva/ustupljene fotografije
"Lada" kod prethodnog vlasnika kada ju je kupio Pešović

 

- Doterana je kao i svi automobili, u transportnom kontejneru preko okeana. Kupljena je zapravo slučajno. Vraćao sam se s prijateljem sa Kopaonika kada smo videli ovu "ladu" u oglasima u Kraljevu i odlučili da je kupimo i da probamo da je prodamo u Americi. Prvo smo je sredili kod nas u radionici u Milanovcu. Skinuli smo plin, tako da sada ide na benzin, i 22. januara smo je istovarili ovde - započinje priču Pešović.

Priznaje da u činjenici da je "lada" rusko vozilo ima i malo prkosa i protivpropagande američkom stavu.

Privatna arhiva/ustupljene fotografije
"Lada" u Čikagu u vlasništvu Rudija Pešovića

 

- Malo se inatimo. Ovde ima mnogo Srba i Rusa, ma sa svih strana dolaze. Kada nas vide u "ladi" dižu i tri prsta, neko dva, bitno je da ne dižu "srednji" - šaljivo komentariše Pešović.

Dodaje da, iako je "lada" poznata kao veliki potrošač, u Americi njena potrošnja ne dolazi toliko do izražaja, budući da se tamo voze automobili od po pet-šest hiljada kubika.

Privatna arhiva/ustupljene fotografije
Rudi Pešović

 

- Mnogo je naših ljudi, pre svega iz Milanovca, došlo ovamo od kada sam ja stigao. Bavimo se industrijskim građevinama po Americi, a iz hobija dovozimo kola, sređujemo ih, pa ih prodajemo ovde. Da li će proći ova "lada", videćemo. Kad dođe vreme za preregistraciju, stavićemo tablice SSSR, tako smo odlučili, osim ako do tada ne pređe u ruke drugog vlasnika - navodi za naš portal poznati automobilista i privrednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike