Vučić objavio sjajne vesti: Država investira 400 miliona evra za medicinsku opremu, a jedna grupa pacijenata dobiće značajnu pomoć

02.02.2024

13:53

0

Autor: R.M.

Gotovo 400 miliona evra biće investirano naredne dve i po godine širom Srbije u nove skenere, mamografe i drugu opremu

Vučić objavio sjajne vesti: Država investira 400 miliona evra za medicinsku opremu, a jedna grupa pacijenata dobiće značajnu pomoć
Copyright Tanjug/Nebojša Raus

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Palati Srbija da će u medicinsku opremu širom Srbije biti investirano čak 400 miliona evra.

- Doneli smo plan, koji je gotovo 400 miliona evra, a to su aparati koje ćemo u naredne dve i po godine da dostavimo širom Srbije. Od novih skenera, mamografa, novih i zamena, magnetne rezonance... Ovim smo hteli da pokažemo da brinemo o zdravlju ljudi. Nije dovoljno koliko smo KC, bolnica i domova zdravlja izgradili i koliko ćemo da ih izgradimo, već da imamo i najbolju moguću opremu - izjavio je Vučić.

On je naglasio i da se kreće sa isplatim jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, dodelom vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i vaučera za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara.

- To je gotovo 1.000 evra protivvrednosti u dinarima za lica koja boluju od retkih bolesti. Mislim da to dobro govori o našem društvu i snazi finansija naše države - rekao je predsednik naglasivši da govori i brizi o onima koji su najugroženiji i ne mogu sami o sebi da vode računa.

Tanjug printscreen
Predsednik Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao i da je pre dva dana počeo proces izgradnje šipova za EXPO, a da 1. maja počinje izgradnja Nacionalnog stadiona. On je u obraćanju iz Palate Srbija istakao da se izgradnja šipova sastoji iz nekoliko koraka, koji podrazumevaju pripremu radnih platformi, izradu bušenih šipova, izgradnju naglavnih i veznih greda na koje će se kasnije spajati stubovi hala.

"Prvog maja kreće izgradnja Nacionalnog stadiona koji će biti, po meni, najlepši, a verovatno po nekima možda drugi najlepši u Evropi, uz novoizgrađeni stadion "Florentina Pereza" Real Madrida u Španiji", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike