Roditelji nastradalih u "Ribnikaru", Duboni i Orašju zajedno na pomenu u "Aleji anđela" na Tašu: Pušteno 19 balona sa imenima ubijene dece

31.01.2024

20:39

0

Poseta je organizovana i u znak podrške roditelja jednih drugima, posebno zbog trenutaka koje doživljavaju u sudskim procesima

Roditelji nastradalih u "Ribnikaru", Duboni i Orašju zajedno na pomenu u "Aleji anđela" na Tašu: Pušteno 19 balona sa imenima ubijene dece
Copyright RTS

Roditelji dece ubijene u Malom Orašju i Duboni postavili vence cveća i zapalili sveće za ubijenu decu kao i njihovog čuvara Dragana ispred ulaza u OŠ "Vladislav Ribnikar" saopštio je Srpski filantropski forum.

Ispred škole su ih dočekali predstavnici porodica Kobiljski, Vlahović, Martinović i Asović dok su se ostali roditelji pridružili u "Aleji anđela" na Malom Tašmajdanu, gde je zasađeno deset japanskih trešanja za svakog postradalog.

Zajedno su došli do klizališta Tašmajdan, gde je porodica Aćimović obeležila Angelinin 15. rođendan, devojčice koja je teško ranjena 3. maja i preminula dvanaest dana kasnije.

RTS
 

Klizalište na Tašmajdanu je bilo omiljeno mesto zabave za Angelinu i njene drugare, pa su tu došli drugari iz škole, nastavnici i prijatelji.

Pušteno je 19 balona s imenima ubijenih i s porukama deci i mladima da nikada neće biti zaboravljeni.

- Sećanje na Angelinu i sve druge, u toj meri je živo da se na ovakvim susretima oseća njihovo prisustvo, ne samo kroz prigodne priče i anegdote, već i kroz neizmernu ljubav koja se probija kroz neprebolnu tugu - navodi se u saopštenju Srpskog filantropskog foruma.

Poseta je organizovana i u znak podrške roditelja jednih drugima, posebno zbog trenutaka koje doživljavaju u sudskim procesima.

- Najčešća tema razgovora roditelja bila je suđenje koje je počelo u Beogradu i potvrda optužnica za ubistva u Malom Orašju i Duboni. navodi se u saopštenju. Opšte nezadovoljstvo načinom na koji je počelo suđenje u Beogradu, brine sve roditelje, a posebna briga vezana je za predstojeće suđenje u Smederevu, jer se pretpostavlja da neće biti pod dovoljnom pažnjom javnosti - navodi se u saopštenju koje potpisuje Veran Matić, predsednik Srpskog filantropskog društva.

Srpsko filantropsko društvo navodi da su svakodnevni problemi sa kojima se suočavaju roditelji, kada je reč o egzistenciji i nedostatku trajne podrške države - neizbežna tema, ali da roditelji izbegavaju da govore o tome, ne želeći da izgleda da ih neko zbog toga sažaljeva.

- Zato je veoma važno da država odmah reaguje tako što će se ustanoviti presek problema s kojima su suočene porodice ubijenih i ranjenih, kako bi se izradio plan trajne podrške i kako njihova egzistencija ne bi bila pod znakom pitanja  piše u saopštenju.

Apeluje se da brojni ranjeni dobiju posebnu brigu i negu jer je složenost povreda takva da je izuzetno važan direktni i stalni pristup zdravstvenoj podršci i da se obezbedi primereni životni standard, ugrožen zbog nedostatka prihoda posle teškog ranjavanja.

Pre tri meseca, roditelji ubijenih u "Ribnikaru" posetili su Dubonu i Malo Orašje, svaki grob, mesta zločina, i sa roditeljima ubijenih mladih uspostavili prijateljstvo koje se nastavilo kroz redovnu komunikaciju.

Bonsu video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike