Pacijenti sa retkim bolestima mogu da se prijave za 3 vrste vaučera, ovo je procedura

29.01.2024

13:16

0

Premijerka je podsetila da od 2. februara kreće isplata uvećanih penzija od 14,8 procenata ocenjujući da su to "prve značajno veće penzije"

Pacijenti sa retkim bolestima mogu da se prijave za 3 vrste vaučera, ovo je procedura
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da od danas pacijenti ili porodice pacijenata sa retkim bolestima mogu da se prijave za tri vrste vaučera, koje je najavio i predsednik Vučić. 

"To je jednokratna finansijska pomoć od 25.000 dinara, vaučeri u apotekama u iznosu od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 50.000 dinara. To je još jedna dodatna stvar gde mi pokazujemo brigu o ljudima", izjavila je Brnabić na TV Hepi. 

Ona je podsetila da od 2. do 10. februara kreće isplata uvećanih penzija od 14,8 procenata i ocenjuje da su to "prve značajno veće penzije".

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je da je na sajtu tog ministarstva objavljeno šta je potrebno od dokumentacije.

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, odlučila da se:

– Porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 25.000 dinara;

– Licima koja su obolela od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, dodele vaučeri za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara;

– Licima koja su obolela od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, dodele vaučeri za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara.

U zavisnosti od toga da li se zahtev podnosi za dodelu jednokratne novčane pomoći, za dodelu vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredstava ili za dodelu vaučera za rehabilitaciju i rekreaciju podnosilac zahteva popunjava obrazac za određenu vrstu podrške i dostavlja ga Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Grupi za unapređenje kvaliteta života porodica sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, na adresu- Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd i putem elektronske pošte: [email protected].

Sva pitanja u vezi sa uslovima i načinom ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć, vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i vaučere za rehabilitaciju i rekreaciju dostavljaju se na elektronsku poštu: [email protected].

Odgovori na pitanja mogu se dobiti  i putem telefona broj: 0648622550, svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike